'Amatör Spor Haftası' Etkinlikleri

Ağrı'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen "Amatör Spor Haftası", kortej yürüyüşüyle başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan grup, Ağrı Valiliği Mehter Takımı eşliğinde Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'na kadar yürüdü.

Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'ndaki törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, her yıl düzenlenen ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen "Amatör Spor Haftası"na bu yıl 9-15 Ekim'de başlandığını anımsattı.

Kentte "Amatör Spor Haftası" etkinliklerinin kortej yürüyüşüyle başladığını belirten Alp, şöyle konuştu:

"Amatör Spor Haftası'nın amacı, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı korumak, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirebilmektir. Bu amaca ulaşmak için il müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amatör Spor Haftası Etkinlikleri kapsamında 16 farklı branşta spor etkinliklerimiz olacaktır. Tüm halkımızı etkinliklerimize davet ediyoruz."

Amatör Spor Haftası, yapılacak çeşitli sportif etkinliklerle hafta boyunca devam edecek.

Törene, Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) Tesisler Şube Müdürü Cemil Budak, antrenörler, sporcular ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA