Altın Tahvili Ve Altına Dayalı Kira Sertifikası İ̇hracı

Ziraat Bankası Elazığ Bölge Yöneticisi Oktay Karademir, Hazine Müşteşarlığının altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası i̇hracının Malatya'da 16 Ekim'de başlayacağını söyledi.

Karademir, Hazine Müşteşarlığınca hazırlanan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı ile ilgili Ziraat Bankası Malatya Merkez Şubesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası i̇hracının yastık altındaki altınların ekonomiye daha hızlı kazandırmak amacıyla önemli oduğunu düşündüklerini belirten Karademir, "Bunların ekonomimize kazandırılması, kaynak çeşitliliğinin arttırılaması ve yatırımcı tabanının genişletilmesi açısından Hazine Müsteşarlığımızın bu ihraçtaki önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor." dedi.

Pazartesi ile cuma günleri arasında altın ihracı talebi toplayacaklarını anlatan Karademir, "Müteakip çarşamba günü ise müşterilerimizin hesaplarına ihraç işlemi gerçekleşecek. Malatya Şubemizde 16-20 ekim tarihlerirnde bunu başlatıyoruz. Bu tarihler arasında toplanan talepler müteakip çarşamba günü yatırımcıların hesabına geçecek. Bir sonraki hafta Turgut Özal Bulvarı şubemizde aynı uygulamayı devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Karademir, altın ihracıyla, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve daha güvenli saklanmasının temin edilmesinin amaçladığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA