AK Parti İlçe Başkanından 'İmar Değişikliği' Tepkisi

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Narlıdere'de eğitim alanı olarak geçen arazinin imar planının özel eğitim alanı olarak değiştirilmesine tepki gösterdi.

Bilgi, yaptığı yazılı açıklamada, eğitim alanı olarak geçen arazinin önce özel bir eğitim kurumuna satılmasını sonra da imar durumunun değiştirilmesini eleştirdi.

Başkan Bilgi, birçok hissedarı olan arazinin iddialara göre 6 milyon liraya satıldığını belirterek, "İmar durumunda eğitim alanı olarak gözüken bir yeri önce özel bir eğitim kurumu satın alıyor, sonra bu yerin imar durumunun özel eğitim kurumu lehine değiştirilmesi için başkanlık tarafından önerge veriliyor. Bu arsayı satmadan önce özel eğitim kurumuna buranın imar durumunun değiştirileceğiyle ilgili bir söz verildi mi? Burada kişiye özel rant mı sağlanıyor?" ifadelerini kullandı.

Narlıdere'de okul ihtiyacı olduğunu ifade eden Bilgi, belediye başkanına çağrıda bulunarak arazinin imar planının değiştirilmemesini talep etti. Bilgi, arazide sadece maddi imkanı olan bir kesimin değil herkesin faydalanabileceği bir okul yapmak istediklerini kaydetti.

Narlıdere Belediye Meclisi'nin 2 Ekim tarihinde gerçekleşen toplantısında verilen önergede Narlıdere Huzurevi'nin karşısında bulunan arazinin imar planında eğitim alanından, özel eğitim alanına dönüştürülmesi istenmişti. İlgili önerge görüşülmek üzere imar komisyonuna gönderildi. Önergenin 17 Ekimde gerçekleşecek 2. Oourumda yeniden gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA