27 Köy İçin 500 Tonluk Su Deposu Yapılıyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı 27 köyün içme suyu ihtiyacını karşılamak için Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından 500 tonluk yeni ve modern bir su deposu inşa ediliyor.

27 Köy İçin 500 Tonluk Su Deposu Yapılıyor
Kahta ilçesine bağlı Göçeri Köyü civarında inşaatı devam eden 500 tonluk modern su deposunda incelemelerde bulunan Adıyaman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, inşaatın tamamlanması ile beraber bundan sonra yaz aylarında yaşanan kuraklıklarda bile artık hiçbir zaman su sıkıntısının yaşanmayacağını söyledi.



1973 ten beri 27 köyün Oluklu İçme Suyu Grubundan su aldığını belirten Başkan Erdoğan, “Oluklu İçme Suyu Grubundan 27 köyümüz 1973 ten beri su alıyordu. Biz bu içme suyu grubunun tüm borularını değiştirerek yeniledik. Ancak yaz aylarında kuraklık nedeni ile köylerimiz susuz kalıyordu.

Adıyaman İl Özel İdaresi olarak, kuraklıktan dolayı zor durumda kalan 27 köyümüzün, su ihtiyacını karşılamak için TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, valilik, kaymakamlık ve milletvekillerimiz ile beraber yaptığımız istişareler soncunda Adıyaman İl Özel İdaresi tarafından 500 tonluk yeni ve modern bir su deposu inşa edilmesine karar verildi.

3 Trilyona yakın bir maliyetle yapılan su deposunun, yüklenici firma sahibinden aldığım bilgiye göre herhangi bir aksaklık olmazsa 25 gün içinde faaliyete geçecek.

Köylülerimiz suyu şimdilik belki kendi kaynaklarından çıkan su gibi rahatlıkla kullanamıyorlar. Ama biz vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için gerek il özel idaresinin gerekse ilçe idaresinin kaynaklarıyla 27 köyümüze tankerle su taşıdık. Depolarına su doldurmaları için de 3 tanker kiraladık” dedi.

Mehmet Can Erdoğan, “Başladığımız bu yeni su hattı tamamlandığında ileriye dönük 100 yıllık yatırım olacaktır. 27 köyümüzün ve çevresindeki köylerin alt yapı çalışmalarını da yapacağız. Bu konu ile ilgili olarak Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya’yla da görüşüldü. Alt yapı çalışmalarını en kısa zamanda yapacağız. Bizim hedefimiz vatandaşımızın mağdur olmaması ve vatandaşlarımızın en güzel hizmetlere kavuşmasıdır. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bizler sürekli sahadayız. İlçe ilçe, köy köy geziyoruz. Gittiğimiz bölgelerin kaymakamları, il genel meclis üyeleri ve muhtarlarıyla istişare içinde olarak daha fazla hizmet gayesiyle çalışıyoruz. Gittiğimiz bütün ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek sorun ve sıkıntıları dinliyoruz. Daha sonra da bu sorunları çözmek için KÖYDES projelerini genişletiyoruz. Hedefimiz 2018-2019 yılları içerisinde köylerimizin tüm sorunlarını bitirmektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA