Van'da Belediye Çalışmaları

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Muradiye'de yapımı devam eden mezbahana, hayvan pazarı, semt pazarı ve itfaiye merkezinde incelemelerde bulundu.

Muradiye'de yapılan çalışmaları incelemek ve mevsim itibariyle biten hizmetleri denetlemek için ilçeye geldiklerini belirten Yalçın, "Muradiye çok güzel hizmete müsait şirin bir ilçe. Ama önceki dönemlerde ihmal edilmiş ve yapılması gereken hizmetlerde birikmiş. Biz ilçenin öncelikli olan işlerini yapmaya başladık. İlçe merkezi ve mahalle yollarıyla birlikte 61 kilometrelik asfaltlama çalışması yaptık. Yine bitme aşamasına gelen hayvan pazarı ve mezbahaneyi de en kısa zamanda hizmete açacağız. İlçemiz modern bir mezbahane ve hayvan pazarına kavuşacak." ifadesini kullandı.

İlçeye kısa süre içinde yeni su deposunun inşaatının başlayacağını anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"İlçenin en büyük sorunlarından biri de içme suyudur. Biz bu sıkıntıyı göz önünde bulundurarak halkımızın talepleri doğrultusunda yeni bir su deposu yapıyoruz. Bu deponun bitmesiyle birlikte ilçede dört su deposu olacak. Bu depolarla Muradiye'nin su sıkıntısını çözmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yalçın, Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi güçlenirken ilçeleri de aynı doğrultuda büyüttüklerini belirtti.

İlçeye güzel bir itfaiye binası inşa ettiklerini anlatan Yalçın, "İlçeye dört aracın aynı anda çıkabileceği bir bina yapıyoruz. Bina bu yıl içersinde hizmete girecek. Yangın ve afetlerde İlçenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki hafta içersinde yapılacak ihaleyle ilçemize güzel araçlar da tahsis edeceğiz. Şimdiden tüm yatırımlarımız halkımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Muradiye Kaymakamı Harun Yücel ise ilçeye uzun yıllardır hizmetin verilmediğini söyledi.

İlçenin büyük sorunları olduğunu anımsatan Yücel, "Büyükşehir belediyesinin desteğiyle yoğun bir çalışma temposuna girdik. Vatandaşlarımız çalışmalardan oldukça memnun. Bizde bu mutluluk ve azimle çalışmalarımızı devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA