Urartu Göz Merkezi, En Gelişmiş Teknolojiyle Bölge Halkına Hizmet Veriyor

Van’da Urartu Göz Merkezi, en gelişmiş teknolojiyle bölge halkına hizmet veriyor.

Urartu Göz Merkezi, En Gelişmiş Teknolojiyle Bölge Halkına Hizmet Veriyor
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Urartu Göz Merkezi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Baran Bari İlhan, bölge halkına hizmetin en iyisini sunabilmek için aralıksız çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, bu kapsamda en gelişmiş teknolojiyi bölge halkının hizmetine açtıklarını söyledi.

Merkezde özellikle No Touch Laser ve PRK yöntemi ile vatandaşlara hem daha konforlu hem de daha emniyetli cerrahiler sunduklarını belirten İlhan, “Eskiden Rus bıçaklarıyla halk arasında adı ‘göz çizdirme’ denilen ameliyatlar yapılırdı. Bu Rus bıçakları ile gözün ön tabakası çizilerek insanların gözlük ihtiyaçları ortadan kaldırılırdı. Yalnız bu çok kontrollü bir şey değildi ve çok hatalar olabiliyordu. Çünkü dengeleri elle kurmak, sağlamak her zaman çok kolay olmayabiliyor. Bu yüzden daha kontrollü, daha güvenli yöntemler araştırıldı” dedi.

Lazer teknolojisinin 1990’lı yıllardan beri uygulanan bir yöntem olduğunu ve zamanla geliştirildiğini vurgulayan İlhan, “20-30 yıl önceki teknoloji ile bugünkü teknoloji arasında dünya kadar yol alındı. Hastanın gözünün durumuna göre Lasik veya PRK denilen yöntemler var. Lasikte bir cihazla 120 mikronlu bir tabaka kaldırılıp arası lazer ile tıraşlandıktan sonra kapatılıyor. PRK denilen yöntemle ise eskiden üst tabaka elle kazınıyordu. Ama şimdi No Touch (dokunmadan, el değmeden) denilen yöntemle bunu yapabiliyoruz. Fakat lazer her gözde yapılan bir şey değil. Doktor muayenesinden sonra uygun göze uygun yöntemi seçiyoruz. Sonra hastayı hazırlıyoruz. Ortalama eksi 3 miyobu olan bir hastada yaklaşık 25-30 saniyelik bir işlemle bu işi yapıyoruz. Hastanın göz kalınlığına göre eksi 6’ya, astigmatı ise 4’e kadar yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de sadece 12 yerde No Touch cihazının bulunduğunu ve bunlardan birinin de Van Urartu Göz’de olduğunu dile getiren Dr. İlhan, “Bugün teknoloji sayesinde hem hastanın hem doktorun daha konforlu, daha rahat ve daha emniyetli cerrahileri yapması mümkündür. Bizde Urartu Göz olarak bugün mevcut en gelişmiş teknolojiye sahibiz. Van merkez ve ilçelerinin yanında Hakkari, Muş, Bitlis, Siirt, Ağrı illeri olmak üzere bütün Doğu Anadolu havzasına hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA