Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen Açıklaması

'Ortada dış güçlerin içerisinde bulunduğu PKK’yla çok kirli bir savaş var. Zor bir coğrafyada yaşayan insanlarız. Onun için insanların hayatlarını zorlaştırmanın derdinde değiliz. Milli menfaatleri korumak bizim de boynumuzun borcudur. O yüzden yaptığımız sözleşmenin arkasındayız'

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, "Ortada dış güçlerin içerisinde bulunduğu PKK’yla çok kirli bir savaş var. Zor bir coğrafyada yaşayan insanlarız. Onun için insanların hayatlarını zorlaştırmanın derdinde değiliz. Milli menfaatleri korumak bizim de boynumuzun borcudur. O yüzden yaptığımız sözleşmenin arkasındayız." dedi.

Cankesen, sendikanın Afyonkarahisar Şubesi'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nin üst kurul delege seçimine katıldı.

Devlet Demiryollarının Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen üst kurul delege seçiminde konuşan Cankesen, 4. Dönem Toplu Sözleşmede yaşananları sendika üyeleriyle paylaştı.

Cankesen, eksiğiyle fazlasıyla 24 gün boyunca sabahlara kadar çalışılan zor bir süreç yaşandığını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Ben 2, 3 ve 4 dönem toplu sözleşmelere katılan bir kardeşinizim. Bu toplu sözleşme, en sıkıntılı geçenlerden bir tanesiydi. Kıyasıya pazarlıklar sürdü. Böyle olunca 22. gününün sabahına kadar toplu sözleşme imzalanmadı. Ancak biz ülkemize bir sorumluluk duyuyoruz. Çünkü biz, 2016'da bir darbe teşebbüsü atlattık."

- "Milli menfaatleri korumak bizim de boynumuzun borcudur"

Terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadele nedeniyle şehitler verildiğini anlatan Cankesen, şöyle konuştu:

"Dış güçlerin içerisinde bulunduğu PKK'yla çok kirli bir savaş var. Zor bir coğrafyada yaşayan insanlarız. Onun için insanların hayatlarını zorlaştırmanın derdinde değiliz. Milli menfaatleri korumak bizim de boynumuzun borcudur. O yüzden yaptığımız sözleşmenin arkasındayız. Herhangi bir sıkıntımız yok."

Konuşmanın ardından Ulaştırma Memur-Sen Afyonkarahisar Şubesi'nin 2. Olağanüstü delege seçimi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA