Türk Kompozit Zirvesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Kompozit Sanayicileri Derneği iş birliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen etkinliğe 20 ülkeden 80'i aşkın firma temsilcisi katıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Kompozit Sanayicileri Derneği iş birliğinde İstanbul'da gerçekleştirilen Türk Kompozit Zirvesi'ne katılan 20 ülkeden 80'i aşkın firma temsilcisi, yeni iş birliklerinin yollarını aradı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, kompozit sektöründe faaliyet gösteren 100'e yakın firmanın yer aldığı zirve kapsamında BTSO önemli bir alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdi. Macaristan, Slovenya, Rusya gibi 20 ülkeden 80'i aşkın iş adamı, zirveyi ziyaret ederek firmalarla ikili iş görüşmeleri yaptı.

Etkinlikler kapsamında ayrıca uzmanlar tarafından sektöre yönelik teknik ve ticari sunumlarla eğitim ve uygulamalar da gerçekleştirildi.

BTSO Kompozit Kümelenmesi Başkanı Mehmet Karahan, BTSO'nun Ur-Ge ve kümelenme çalışmalarıyla BUTEKOM'un yürüttüğü faaliyetler hakkında yerli ve yabancı katılımcılara sunum gerçekleştirdi.

Karahan, BTSO Kompozit Kümelenmesi olarak sektörle ilgili potansiyeli artırmak amacıyla hem yerel hem de ulusal etkinliklere katıldıklarını ifade etti.

Sektörde dünyanın önemli firmalarının temsilcilerini zirveye getirerek Türk kompozit sektörünün yurt dışı pazarlara açılmasına katkıda bulunduklarını aktaran Karahan, BTSO çatısı altında sektöre yönelik çok kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Sektörün Ar-Ge ihtiyacını karşılayacak İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezinin bu yıl faaliyete geçeceğini bildiren Karahan, kümelenme aracılığıyla tekstil ve otomotiv yan sanayi sektörlerindeki firmaları da kompozit sektörüne sokarak sektörün büyümesine hız kazandıklarını vurguladı.

Kompozit Sanayicileri Derneği Başkanı Şekip Avdagiç de BTSO'nun fuara çok önemli katkılar sağladığını belirtti. 9 firmayla fuarda stant açan BTSO'nun 20 farklı ülkeden 80'in üzerinde yabancı alıcıyı fuara getirdiğini aktaran Avdagiç, yabancı firmalarla yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştirildiğini, etkinliğin sonunda hem Bursalı sanayicilerin hem de diğer sektör temsilcilerinin yeni iş birlikleri gerçekleştirmesini arzuladıklarını ifade etti.

Zirveye gelen Macaristan'ın Flaar firması yetkilisi Zoltan Temas Mezey, Türkiye'ye ilk kez bu fuar için geldiğini ve birçok firmayla bire bir görüşme fırsatı yakaladığını belirterek, bu görüşmelerin yeni iş birliklerinin yollarını açacağını kaydetti.

Rus Eurotorg Firması yetkilisi Egenii Aliamosvkii ise sektöre yönelik birçok firmayla aynı çatı altında görüşebilmenin kendileri için çok önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.

Zirve kapsamında düzenlenen gala yemeğinde kompozit sektörüne en çok katkı veren kurum ödülü, Avdagiç tarafından Karahan'a takdim edildi.
Kaynak: AA