Muğla'daki Terör Operasyonları

AK Parti İl Başkanı Mete: 'Hemşehrilerimizin güvenliği, teröristlerin hangi şekilde kelepçelendiğinden çok daha önemlidir'.

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Seydikemer ilçesinde yakalanan teröristlerin kelepçelenme biçimiyle ilgili CHP milletvekilleri Mehmet Bekaroğlu ve Sezgin Tanrıkulu'nun açıklamalarına tepki göstererek, "Hemşehrilerimizin güvenliği, teröristlerin hangi şekilde kelepçelendiğinden çok daha önemlidir." dedi.

Mete, gazetecilere yaptığı açıklamada, son günlerde bazı terör örgütlerince huzurun ve kardeşliğin kadim şehri Muğla'ya yönelik hain planlar yapıldığı, kahraman güvenlik güçlerinin başarılı ve zorlu çalışmaları neticesinde bu hain planların amacına ulaşamadan engellenerek şehrin güvenliğinin sağlandığını söyledi.

Seydikemer ilçesinde yapılan operasyonda gözaltına alınan terör örgütü üyelerinin hainliklerini icra edemeden yakalanmalarının Muğlalıların içini ferahlattığını anlatan Mete, operasyonda görev alan güvenlik güçlerinin takdir edildiğini ifade etti.

Mete, terör örgütü mensuplarının yakalandığı sırada canlı bomba olmaları şüphesiyle emniyet güçleri tarafından alınan tedbirlerin ise birilerini rahatsız ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Sosyal medya hesaplarından CHP'li vekil Bekaroğlu, 'Terörist bile olsa ters kelepçe, yüz üstü yatırmak insanlık suçudur' derken, bir başka CHP milletvekili Tanrıkulu aynı teröristler için 'Bu fotoğraf hiç unutulmaz ve insan hakları ihlalleri sabıka kaydınıza hiç silinmeyecek şekilde yazılacak' açıklamasında bulunmuştur. Aslında çok da yabancı olmadığımız bu açıklama bizleri derinden yaralamış, en az bizim kadar terörle mücadelede canları pahasına görev alan güvenlik güçlerimizi de hayal kırıklığına uğratmıştır. Milletin vekilinden teröre ve teröriste değil milletine ve milletinin güvenlik gücüne sahip çıkması beklenirdi."

- "Bu açıklamalar milletimizi rahatsız ediyor"

Daha önce de etkisiz hale getirilen teröristleri "Piknik yapıyorlardı" diye savunan, "SİHA'lar kullanılmasın" diye açıklamalar yapan CHP'li vekillerin bu durumunun kendileri şaşırtmadığını ifade eden Mete, şöyle devam etti:

"Bu açıklamalar her karışının şehit kanı ile sulandığı bu topraklarda yaşayan aziz milletimizi ciddi manada rahatsız etmiştir. İnsan hakları konusunda duyarlılıkları ile açıklamalar yapan kişileri yetim kalan onca yavrumuzun, eşini genç yaşta toprağa veren kadınlarımızın, göz yaşlarını içine akıtan babalarımızın ve yüreğinde korla yaşam mücadelesi veren annelerimizin haklarını da savunmaya davet ediyorum."

Mete, yapılan operasyonların Muğla halkının takdirini kazandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Malum açıklamaları yapan, hangi kaygı ve düşünce ile hareket ettiklerini bir türlü anlayamadığımız CHP milletvekillerine şunu ifade etmeliyiz ki, hemşehrilerimizin güvenliği, teröristlerin hangi şekilde kelepçelendiğinden çok daha önemlidir. Bizi mutlu eden bu başarılı operasyonlar, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin desteği, onları üzmeye devam edecektir. Bu düşüncelerle tüm şehitlerimize rahmet dilerken, CHP milletvekillerini de başta Muğlalı vatandaşlarımız olmak üzere kamuoyunun vicdanına havale ediyorum."
Kaynak: AA