Medeniyetler Korosu Hatay Günleri'ne Damga Vurdu

İçinde barındırdığı farklı kültürleriyle üç dini simgeleyen Hatay’ın dünyaya açılmasında büyük rol oynayan Antakya Medeniyetler Korosu, Hatay Günleri kapsamında İstanbul Topkapı Sarayı içinde bulunan Aya İrini’de konser verdi.

Medeniyetler Korosu Hatay Günleri'ne Damga Vurdu
Üç farklı dinin temsilcilerini bir arada barındıran Antakya Medeniyetler Korosu, dünya turnesine çıkmadan önce İstanbul Aya İrini’de konser verdi. İzleyiciler arasında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de vardı. Katılımın yoğun olduğu konserde Anadolu Ateşi Kıvılcım ekibi de muhteşem dans şovlarıyla izleyicileri büyüledi.

Medeniyetler Korosu, Sarı Gelin, Ederlezi gibi farklı dil ve kültürlerden birçok eser seslendirdi. Başkan Hazinedar da yoğun istek üzerine koroya katılarak, parçalara eşlik etti. Konser sonunda kısa bir konuşma yapan Başkan Hazinedar, "Uzun zamandan bu yana böyle müzik ziyafeti görmemiştim. Farklı dinlerden, farklı kültürlerin bir araya gelmesiyle oluşan çok güzel bir koro. Türkiye’yi dünyada çok güzel temsil ediyor. En yakın zamanda belediyemizce kendilerini misafir etmek isteriz. Bu akşam verdikleri konser için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Medeniyetler Korosu, aynı 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne de aday gösterilmişti.
Kaynak: İHA