'Mahallelilik Olgusu Ve Komşuluk' Toplantısı

Malatya'nın merkez Battalgazi Belediyesi tarafından birlik ve beraberliğe katkı sunmak ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek üzere "Mahallelilik Olgusu ve Komşuluk" toplantısının üçüncüsü yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fırat Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, mahalle sakinleriyle buluştu.

Gürkan, belediye bütçesinin yüzde 70'ini yatırımlara ayırdıklarını, kendisi için en önemli projenin ise "Mahalle Müzeleri ve Mahallelik Projesi" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bana ‘en büyük projeniz nedir’ diye sorduklarında, ‘Mahalle Müzeleri ve Mahallelik Projesi’ diyorum. Bunu neye göre diyorum. Biz bütçemizin yüzde 70’ini yatırıma ayırmış ve bunu gerçekleştirmişiz. Bütçemize baktığınızda, kümülatif bütçemizin, cari harcamalarımız dahil onun hepsinin her yıl en az üç katı yatırım yapmışız. Buna rağmen diyorum ki en büyük projem mahallelik projesi."

Belediye olarak sosyal ve kültürel alanlara yatırımlar yaptıklarına değinen Gürkan, "14 ay içerisinde bir okul, bir de kapalı spor salonu, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Çınar Parkı yaptık. Tahtalı Hamam’ı restore ettik. 39 parkımız vardı, şuanda 89 parkımız var. Yeşil Kuşak Projemiz var. İspendere Şifali İçme suları yıllardan beri ihmal edilmişti. Şuanda oraya 30 milyonluk yatırım yapılıyor. Orayı bölgemizin ve ülkemizin hizmetine sunacağız. Biz orada bin 215 dönümlük alanda ağaçlandırma yapıyoruz. Şu anda orada 70 kilometre teraslama yaptık. 100 dönümlük alan içerisinde de regresyon alanı çalışmaları yapıyoruz." ifadelerini kulandı.

Gürkan, birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesinde mahallelik ruhunun önemli olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA