Kontrolsüz Yola Çıkan Tıra, Servis Minibüsü Çarptı Açıklaması 29 Yaralı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kotrolsüz yola çıkan tıra, işçileri taşıyan servis minibüsü çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada, 29 kişi yaralandı. Bir vatandaş üşüyen yaralıya cübbesini örttü.

Kaza, 23.30 sıralarında D-100 karayolu, Körfez ilçesi Yarımca mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Lütfü Y. idaresindeki 34 ZP 7229 plakalı tır yola kontrolsüz çıktı. Bu sırada İstanbul istikametine giden ve fabrika işçilerini taşıyan Fatih A. idaresindeki 41 P 8562 plakalı servis minibüsü, tırın 34 RR 2864 plakalı dorsesine çarptı.

Can pazarı yaşandı

Kazanın ardından olay yerinde adeta can pazarı yaşandı. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada servis minibüsünün sürücüsü Fatih A. ile bir işçi bulundukları yere sıkıştı. Sıkışan yaralılar için de kaza yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası yaralılar yola saçıldı. Yaralılar için sağlık ekipleri ile itfaiye adeta zamanla yarıştı.

Cübbesi ile yaralıyı örttü

Olay yerinde yardım bekleyen bir işçi üşüyünce, yardımına yine vatandaş yetişti. Üzerinde bulunan cübbeyi çıkartan vatandaş, üşüyen yaralının üzerini örttü. Yaralıların ambulanslara sevk edilmesi sırasında vatandaşlar da ekiplere yardım etti. Sıkışan sürücü ile işçi, itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışması ile bulunduğu yerden çıkartıldı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından çeşitli hastanelere sevk edildi. Yola kontrolsüz çıkarak kazaya sebebiyet veren tır sürücüsü ise olay yerinden kaçtı. Sürücü daha sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
Kaynak: İHA