Kapattığı Dükkandaki Kırtasiye Malzemesini Ücretsiz Dağıtıyor

Nazilli'de bir kişi 5 yıl önce kapattığı kırtasiye dükkanından elinde kalan 300 bin liralık kırtasiye malzemesini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz dağıtıyor.

Nazilli'de yaşayan Hakan İsen (55) isimli vatandaş 1983 yılında ailesiyle birlikte kurduğu kırtasiye dükkanını 2012 yılında kapatarak başka bir sektöre girmeye karar verdi.

Kırtasiye dükkanından elinde 300 bin liralık kırtasiye malzemesi kalan İsen malzemeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz dağıtmaya başladı.

Dükkanını kapattıktan sonra ellerindeki ürünlerin bitmediğini ifade eden İsen, şunları söyledi:

"Kamu kurum ve kuruluşlarına 'Ben bu işi bıraktım elimde olanları hayır olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtacağım' diyerek bildirdim. Bunu duyan insanlar bizlerin yanına geldi ve talep etti. Okumaya karşı ilgisi olan ve çocuğunu okutmakta zorlanan velileri ben özellikle desteklemek istiyorum. Ben buradaki malları satsam satabilirdim. 300 bin liralık malı 200 bin liraya versem alıcısı çıkardı. Ama bunu yapacağımıza, biz hayatımızı buradan sağladık. Bu dükkan bize baktı. Bir şekilde ev araba iş yeri sahibi etti. 30 küsur yılın hatırına bu insanlara bu şekilde hizmet edelim dedik ve mutluyuz."

Nazilli'de görev yapan sınıf öğretmeni Osman Girgin, İsen'in hayırsever bir esnaf olduğunu ve duyarlı davrandığını belirterek, "Bu hizmet herkesin yapabileceği bir hizmet değil. Belki yapabilecek olanların da düşünebileceği bir hizmet değil. Ben bir öğretmen olarak bu duyarlılığından ötürü Hakan Bey'e teşekkür ediyorum." dedi.

Torunu için kitap yardımı almaya gelen Mustafa Temir ise İsen'i yaptığı duyarlı davranışından dolayı kutladığını belirtti.

Kaynak: AA