İLKSEÇ'in İcazet Töreni

Törende, İslami ilimlerde başarı gösterip eğitimlerini tamamlayan 17 öğrenci icazet aldı.

İlim Kültür Sağlık Eğitim Çevre ve Sosyal Yardım Vakfı'nca (İLKSEÇ) düzenlenen törende fıkıh, akaid, kelam gibi İslami ilimlerde başarı göstererek eğitimlerini tamamlayan 17 öğrenci, icazet almayı hak kazandı.

Bayrampaşa'daki Kocatepe Camisi'nde gerçekleştirilen törenden önce AA muhabirine açıklama yapan İLKSEÇ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ulvi Uzunlar, 2003'te hafızlık çalışmasına başladıklarını söyledi.

Zaman içinde, hafızların elini üniversiteyi bitirinceye kadar tutmaya devam ettiklerini dile getiren Uzunlar, "Onlara Arapça ilimler okutuyoruz. Arapça ilimleri bitirenlere de icazet merasimi tertipliyoruz. Bugün burada 17 talebemiz icazet alacak, 17 alimi ülkemize kazandırıyoruz.'' diye konuştu.

Uzunlar, öğrencilerin dini ilimlerden mezun olarak icazet aldıklarını belgeleyen bir merasim olacağını ifade etti.

- ''Bütün ilimlerin temelinde Allah rızası olmalıdır"

İstanbul Müftü Yardımcısı Abdurrahman Binbir de bugün dünyadaki Müslümanların durumunun ortada olduğunu belirterek, "Hepimizin yüreği yanıyor ama hiçbir şey yapamıyoruz. Bu ülkelerde Kur'an-ı Kerim'ler, ezanlar okunduğu, namazlar kılındığı halde neden milyonlarca insan ülkesinden, evinden, barkından oldu? Neden yüzbinlerce insan canından oldu? Orada Kur'an'lar, ezanlar okunuyor. Demek ki okumak değil, asıl olan onun manasını idrak edip hayata tatbik etmektir.'' değerlendirmesinde bulundu.

Bayrampaşa Müftüsü Yılmaz Küçük ise öğrencilerin icazet alması dolayısıyla bir araya geldiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bütün ilimlerin temelinde Allah rızası olmalıdır. Buradan, bu Kur'an kurslarından yetişen nesillerimiz, Efendimiz'in Hadis-i Şeriflerini gönüllerine nakşediyorlar, hayata atılıyorlar. İmam, müftü, mühendis oluyorlar, değil mi? Hayatın her yerinde görev alıyor bu kardeşlerimiz. Vatanının, milletinin birliği, beraberliği için çalışmış olurlar.''

İlmi ve Fikri Araştırmaları Merkezi (İFAM) Kurucu Başkanı İhsan Şenocak, "Öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'i hem öğrendiler hem de ona dair ilimleri tahsil ettiler. Hayatın bütün noktalarına onu taşıyacaklar. Peygamberimiz, Kur'an-ı Kerim'i sadece bir ibadet kitabı olarak terakki etmedi. Hayatın bütün noktalarına taşıdı.'' ifadelerini kullandı.

Törende, daha sonra İslami ilimleri bitiren 17 öğrenci icazet aldı.
Kaynak: AA