HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Açıklaması

Siyaset halkın gündemine odaklanmak zorundadır. Halkın gündemine odaklanmayan bir siyasetin bu milletin dertlerini çözmesi mümkün değildir'

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "Siyaset halkın gündemine odaklanmak zorundadır. Halkın gündemine odaklanmayan bir siyasetin, bu milletin dertlerini çözmesi mümkün değildir." dedi.

Yavuz, partisinin Haliliye 2. İlçe Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşında Türk'ü, Kürt'ü Arap'ı, Çerkez'i ve diğer milletler olmak üzere 73 milletten insanların emperyalistlere karşı savaştığını söyledi.

Yavuz, şöyle devam etti:

"TBMM'nin açılışı cuma gününe denk gelmediği için erteleniyor ve cuma günü TBMM tekbirler, salavatlar eşliğinde açılıyor. Sonra ne oldu? Bu milleti birbirine bağlayan İslam dini yönetimden çekildi, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dini İslamdır' anayasadan çıkarılarak dinsiz bir sisteme dönüştürüldü. Biz bu devleti bizim vergilerimizle, askerliğimizle ve her türlü çabamızla ayakta duran bu devletimizi, bu sistemimizi tekrar dinle tanıştıracağız. Bunu bir parti meselesi, milletvekili meselesi, şahsi ya da ailevi nüfuz temin etme, adamlarını işe yerleştirme, bunun üzerinden güç elde etme meselesi olarak değerlendirmeyelim. Meselemiz sokaklarda dolaşan ahlaki ve manevi çöküntü içerisinde ne yapacağını bilemeyen, sağlam bir eğitim almadığı için herhangi bir imtihan karşısında çok çabuk pes eden, yorulan, bağımlı hale gelen gençlerimizin ellerinden tutmak zorundayız."

Halkın kendisini kandıran, gerçek gündemine dönmeyen, çıkar ve sonuç siyasetinden bıktığını ifade eden Yavuz, siyasetin halkın gündemine odaklanmak zorunda olduğunu vurguladı.

Siyasetin, halkın gündeminden başka gündemlerin peşinde sürüklenmemesi gerektiğini kaydeden çizen Yavuz, şöyle konuştu:

"Siyaset halkın gündemine odaklanmak zorundadır. Halkın gündemine odaklanmayan bir siyasetin bu milletin dertlerini çözmesi mümkün değildir. Eğer halkın nazarında ve gözünde siyasi kuruma bakış şüpheliyse, güvenilir değilse o siyasetin emrindeki belediyelerin icraatlarına, yasama organının icraatlarına, ele alınan kanunların ve yürütmenin icraatına yönelik şüphe ve güvensizlik varsa siyaset kurumunun halkın gündeminden uzak, başka gündemlerin peşinden sürükleniyor demektir. Onun için HÜDAPAR olarak diyoruz, 'siyasetin asli vazifesi halkın maddi ve manevi anlamda huzurunu temin etmektir. Halkın huzurunu temin etmekten uzak bir siyaset, siyaset değildir."

Konuşmanın ardından tek aday olarak seçime giren Ali Durmaz, ilçe başkanlığına seçildi.

Kaynak: AA