Doğanşehirliler Kültür Ve Eğitim Vakfı'ndan İstişare Toplantısı

Doğanşehirliler Kültür ve Eğitim Vakfı, Malatya’da yardıma muhtaç olan öğrencilere burs vermek, Türkiye’de ve Malatya’da Üniversite, Yurt yapı gibi birçok projeyi hayata geçirmek amacı ile kolları sıvadı.

Doğanşehirliler Kültür Ve Eğitim Vakfı'ndan İstişare Toplantısı
Doğanşehirliler Kültür ve Eğitim Vakfı yönetimi Malatya’da gerçekleştirdikleri bazı temaslardan sonra dilek mahallesinde, Dilekliler Kültür Derneği Başkanı Ali Karadoğan’ın organize ettiği kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı programına, Dilek Mahalle muhtarı Osman Kara Avcı ve Dilek sakinlerden Atilla Akın da katıldı.

Doğanşehirliler Kültür ve Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Muammer Şahin, geniş bir yelpazede projelerinin olduğunu ifade ederek yapılacak yatırım ve çalışmalar için harekete geçeceklerini aktardı.

Şahin, “Şu anda Malatya’da olmaktan onur duymaktayım. Bu vakfımız tamamen eğitime dönük, bilhassa kız öğrencilere öncelik vererek, onları eğitime ve hayata kazandırmaya çalışıyoruz. 3 günden beri Malatya’dayız. Aramızda bulunan kurucu üyelerimizle beraber, burada güzel bir kabul gördük, İnanıyoruz ki bu yörede de bizi destekleyecekler. Bizler birçok gencimize burs vereceğiz. Bizler ülkenin kalkınmasının eğitimle olduğunun bilinci ile çalışmaktayız. Tabi sadece eğitime destekle de kalmayacağız. Alanımız geniş olacak. Beş tane ana projemiz var. Bunlardan bir tanesi yurt yapmak, Bizler Türkiye Vakfıyız. Doğanşehirliler Kültür ve Eğitim Vakfı Şemsiyesi altında Türkiye’ye yönelik çalışmalarımız olacak. Bu çalışmalara içerisinde, bölgelerimizde yurtlar, okullar ve meyveli orman dikme projelerimiz var. Ayrıca birçok kültürel konularda da çalışmalarımız olacak. Hatta daha ileriki zamanda vakıf olarak Üniversite projemiz de var. Bütün ilçelerin vakfı var. Bu vakfı Doğanşehir’e kurmaktan mutluyuz. Son çıkan kanuna göre daha geniş çalışma alanımız var. Bu anlamda çok hırslıyız. İnşallah inanıyorum ki bu yaptığımız yatırımlar bizi mutlu edecektir. Bilhassa bu zekat anlamında büyük bir teşvikimiz var. Daha önce Malatya Eğitim Vakfında başkanlığım var ve yine orada devam ediyor. Orada 31 bin kişiye burs vermişiz. Bu hizmetlerimiz insanlara çok faydalı olacaktır. Bu nedenle vakfımızı burada tanıtmaya geldik” şeklinde konuştu.

“Yeniden birlikte bir vakıf altında çalışma imkanımız oldu”

Dilekliler Derneği Başkanı ve Doğanşehirliler Kültür ve Eğitim Vakfı yönetiminde olan ve burs komiteliği başkanlığını sürdüren Ali Karaduman ise yaptığı açıklamada “Muammer Bey eğitim konusunda daha öncede eğitim konusunda Malatya’ya birçok yatırımlar yapmış, şimdi yeniden birlikte bir vakıf altında çalışma imkanımız oldu. Mutluyuz bu konuda. Malatya’da resmi kurumlara vakfımızı anlattık ve vakfımızın tanıtımını yaptık ve ilgi gördük. Bugün Dilek’de onu ağırlamaktan onurluyuz. Sağ olsun Veysel Paklacı bizleri evinde konuk etti” ifadelerini kullandı.

“Bölgemizde 5 tane okul yaptırarak eğitime katkılar sundu”

Malatya Sivil Toplum Örgütler Birliği Başkan Vekili ve Doğanşehirliler Kültür ve Eğitim Vakfı mütevelli heyeti görevini yürüten İbrahim Bozkurt ise, “Muammer Şahin’le olmaktan onur ve gurur duymaktayım. Kendileri ile daha önce bölgemizde 5 tane okul yaptırarak eğitime katkılar sundu. Malatya dendiği zaman Muammer Şahin akla gelir. Kendilerine uzun ömürler diliyorum. İnşallah Malatya’mıza ve Türkiye’ye daha çok katkıları olacak” diye konuştu.

“Herkese kucak açtığı düşüncesindeyim”

Dilek sakinlerinden Celalettin Öztürk de “Muammer Şahin öncülüğünde Doğanşehir’de kurulan Vakfın Türkiye’yi kapsadığı kanaatindeyim. Türkiye’de bütün okumayı seven, okumak isteyen herkese kucak açtığı düşüncesindeyim. Bu yolda ilerliyoruz. Kendisi de özel olarak bazı yerlerini vakfın genel merkezine bağışlamış durumda ve onların her etkinliğinde bulunmak istiyorlar. Sağ olsunlar beni de özel olarak davet ediyorlar. İki günlük vilayet gezisi, üniversite rektörlüğü, belediye başkanı ziyaretinde olumlu sinyaller alındı” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA