Diyarbakır'da kalleş saldırı

Diyarbakır'da operasyon yürüten güvenlik güçlerine PKK saldırı düzenledi. El yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 korucu şehit oldu, 1 korucu ise ağır yaralandı.

Diyarbakır'da kalleş saldırı
Diyarbakır'da kalleş saldırı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Bayrambaşı köyü Seydankara mezrasının 2 km ötesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi.

Teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı (EYP) güvenlik güçlerinin geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada korucular İhsan Gür ve Cevat Bilgi şehit oldu. Hayati tehlikesi devam eden korucu Murat Bartez ise helikopter ile Diyarbakır'a sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Teröristle mücadele harekatı kapsamında Silvan ilçesi Dağcılar köyü mülki sınırları mücavirinde, Jandarma Komando Timleri ile birlikte operasyon icra etmekte olan güvenlik korucusu timinde görevli İhsan Gür'ün 7 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 23.15 sıralarında teröristlerce döşenen Mayın/EYP'ye temas etmesi sonucunda, Onbaşılar köyü nüfusuna kayıtlı İhsan Gür ve Cevat Bilgiç isimli 2 kahraman güvenlik korucusu olay yerinde şehit olmuş, Murat Bartev isimli 1 kahraman güvenlik korucusu ise vücudunun muhtelif yerlerinden yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman Güvenlik Korucularımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, silah arkadaşları ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralı güvenlik Korucumuza acil şifalar dileriz. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir' denildi.