Didim'de 'Erebral Palsili' Hastalığı Konusunda Panel Düzenlendi

Serebral Palsili çocuklarda farkındalık günü etkinlikleri kapsamında Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ile Ortopediatri Çocuk Ortopedi akademisi işbirliğiyle Didim’de bir panel düzenlendi.

Didim'de 'Erebral Palsili' Hastalığı Konusunda Panel Düzenlendi
Didim Ticaret Odası Kültür merkezindeki panele ilçedeki Serebral Palsili çocuklar ve aileleri ile dernek üyeleri katıldı.

Panelde ilk konuşan Didim Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, 6 Ekim günü Serebral Palsili çocuklarda farkındalık günü olduğunu belirterek hastalığa dikkat çekmek ve ilçedeki bu durumdaki aileleri bilgilendirmek için düzenlediklerini ifade etti.

Panelde ilk konuşan Op. Dr. Ozan Ali Erdal ve Fizyoterapist M.Zafer Pınarer hastalık evresi, ameliyat süresi, sonrası ve aile ilgi yapılan süreçlerle ilgili olarak katılımcılara bilgiler aktardı.

Hastalığın tedavisi üzerine çalışmalar yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Muharrem İnan ve Ortopedi, botoks ve ameliyatları ile skolyoz gibi hastalıklar ve tedavi sürecine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Dünya Serebral Palsililer günü sebebiyle tüm dünyada yapılan farkındalık oluşturmak için program içinde olan tekerleme söyleme ve zıplama etkinliği de seminerin sonunda aileler ve uzmanların katılımıyla yapıldı.
Kaynak: İHA