Çatak'ta Kavaklar Kesiliyor

Çatak ilçesinde halk sağlığını tehdit ettiği belirlenen kavak ağaçları Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile kesiliyor.

Bahar aylarında polenlerin yaydığı alerji nedeniyle vatandaşların sağlığını olumsuz etkileyen kavak ağaçları, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ün başkanlığında toplanan hıfzısıhha kurulu tarafından kesilmesine karar verildi.

Öncelikle ilçe merkezindeki Cumhuriyet Mahallesinde kavak ağaçlarının kesildiğini belirten Akgül, kavak ağaçlarının sağlık açısından tehlike arz ettiğinin kanıtlandığını anımsattı.

Bundan dolayı hıfzısıhha kurulu kararı gereği ve vatandaşların fikirlerinin alınarak ağaç kesiminin yapıldığını kaydeden Akgül, şöyle konuştu:

"Kestiğimiz kavak ağaçlarının yerine ceviz fidanı dikeceğiz. Kavak ağaçlarının polenleri bahar aylarında alerjik hastalıkları tetikliyor. Yaşlandıkça da içten çürüdüğü için sert havalarda kırılarak tehlike arz ediyor. Vatandaşlarımız için birden fazla hayati tehlike arz ediyor. Bu nedenle de kesme kararı aldık. Kavak ağaçlarının ekonomik hiç bir değeri yok. Yeşilliği azaltıyoruz bunun farkındayız. Ama kestiğimiz bu faydasız ağaçlar yerine ceviz fidanları dikerek ilçemizi yemyeşil yapacağız."

Kaynak: AA