Çaldıran'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Van’ın Çaldıran ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında konferans düzenlendi.

Çaldıran'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı
Sosyal Hizmet Merkezi’nde verilen konferansa Çaldıran Belediye Başkanvekili Yardımcısı Alp Şevket Aksoy, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, kurum amirleri, imam ve muhtarlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansa konuşmacı olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Selim Aslan, İslam medeniyetinin cami merkezli bir medeniyet olduğunu belirterek, “Hayatın merkezinde de, şehrin merkezinde de cami vardır. Bunun içindir ki Peygamber Efendimiz, hicret esnasında kısa bir süre kaldığı Küba’da İslam tarihinin ilk mescidini inşa ettirmiştir. Medine’ye vardığında da ilk iş olarak Medine Mescidi’ni inşa ettirmiştir. Buradan hareketle Müslümanlar gittikleri her yere camilerini de beraberinde götürmüşlerdir. Bizler bir yandan camilerimizi imar ederken, camiler de bizim kişiliğimizi, karakterimizi, ahlakımızı imar eder. Adeta başı mamur bir hale getirir" dedi.

İlçe Müftüsü Fikri Göncü ise yaptığı konuşmada İslam dininin Müslümanlara ve esasen de tüm insanlığa toplumsal olgunluk, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik ve beraberlik hasletleri kazandırmayı hedeflediğini vurgulayarak, “Cami, bu güzel hasletleri toplu halde daha güzel öğretir. Zira Müslümanlar günde birkaç defa camide toplanarak aynı ibadeti yerine getirir, aynı duayı okur ve aynı safta dizilirler. Bu tablo onlar arasındaki sınıf, zenginlik, fakirlik, makam, mevki ve şöhret farklılıklarını ortadan kaldırır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA