Başkan Çelik Hayvancılık Projeleri İçin Temaslarda Bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Macaristan ziyareti kapsamında Beydeğirmeni Besi Bölgesi ve diğer hayvancılık projeleri için temaslarda bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Çelik, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Levente Magyar ve Macaristan Tarım Bakanı Yardımcısı Istvan Nagy ile bir araya geldi.

Dünyada hangi ülkelerde hangi teknolojiler varsa ve hangi cins ırklar yetişiyorsa bunları görmek ve Kayseri’ye getirmek istediklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Kardeş şehrimiz olan Miskolc'da yarı açık bir işletmeyi ziyaret ettik. İki bin metrekarelik alanda 350 baş hayvan var. Bu ırkların tamamı Kayseri şartlarında yetişebilecek hayvanlar. Modern ve düzenli besi ahırları yapılmasına imkan sağlayacağız. Yeni teknolojilerin üreticiler tarafından daha iyi anlaşılması için geziler düzenleyip bilgiyi ve teknolojiyi transfer edeceğiz. Kayseri'yi Türkiye’nin besi bölgesi haline getirmek, et ve et ürünleri konusunda da ülkemizin en önemli merkezi yapmak istiyoruz."

Kaynak: AA