Başbakan Yıldırım: Bize sökmez!

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin etrafında, Irak'ta Suriye'de olanları görüyorsunuz. Burada yapılmaya çalışılanlar Türkiye'nin gelecekteki hızını kesmeye yönelik bir takım projelerdir. Bize sökmez" dedi.

Başbakan Yıldırım: Bize sökmez!
Başbakan Yıldırım: Bize sökmez!
Başbakan Yıldırım, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için geldiği Afyonkarahisar'da bugün sona eren toplantının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kentte yapımı tamamlanan kavşak, köprü ve tünel açılışına katıldı.
 
Türkiye'nin çevresinde yaşananların aslında Türkiye'nin hızını kesmek için yapıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu eserler bir şeyi gösteriyor ki kalkınan, büyüyen Türkiye'nin 20123 hedeflerine nasıl ilerlediğini gösteriyor. Etrafımız da bir takım olaylar oluyor. Suriye ve Irak'ta olanları hep birlikte görüyorsunuz buralarda yapılmak istenilenler Türkiye'nin gelecekteki hızını kesmeye çalışıyorlar ama bunlar bize söker mi? Sökmez. Bizi iri olacağız, diri olacağız ve birlikte Türkiye olacağız. Tek bayrak, tek devlet, tek millet ilkemiz bu. Son 15 yılda Türkiye adeta çağ atladı, karayolları, havacılık, demiryollarında 15 yılda yapılanlar 80 yılda yapılanların 3-4 katı işi yaptık. 2019 yılında Yüksek Hızlı Tren ile Afyon-Ankara arası 1,5 saat. Hayırlı, uğurlu olsun. İşte eser, işte hizmet. İnsan odur ki bu dünyada bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser. Allah'a şükür bir çok eserimiz var. O kadar çok ki açılışlarına bile gidemiyoruz. Biz 15 sene süre içerisinde taş üstüne taş koyan, laf laf üstüne laf söyleyenlerden olmadık taş üstüne taş koyanlardan olduk. Sürekli millet hizmet odaklı çalışanlardan olduk.”