Başbakan Binali Yıldırım Açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da açılışını yaptığı kavşak, köprü ve tünel açılışında yaptığı konuşmada, “Yolları böleriz ama Türkiye’yi böldürmeyiz. Yüzünüzü güldürüp hayatınız kolaylaştırmak için çalışıyoruz çalışmaya devam ediyoruz. Bolu Tüneli 23 yılda yapıldı, bu tüneller 6 ayda yapıldı. AK Parti farkı bu. 6 ayda iki tane tünel” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Açıklaması
Başbakan Yıldırım, AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için geldiği Afyonkarahisar’da sona eren toplantının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kentte yapımı tamamlanan kavşak, köprü ve tünel açılışına katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yıldırım, Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlardan bahsederek, AK Parti’nin icraatlarının geçmiş dönemde yapılanların kat be kat fazlası olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Afyon her zaman AK Parti’ye güçlü destek verdi her seçimde desteğinizi arttırıp AK Parti’ye sahip çıktınız. Yıllar sizin heyecan ve coşkunuzdan hiçbir şey eskitmedi. Yıllar geçti heyecanınız ve desteğiniz daha fazla arttı. Bizde sizin bu desteğinizi karşılıksız bırakmamak için Afyon’da gereken her şeyi yaptık. Afyon’da 2013 yılında sadece 54 km bölünmüş yol vardı bununun üzerine 550 km bölünmüş yol yaptık. Yolları bölüp insanları birleştirip, yakınlaştırdık. Yürekleri birleştirdik. Yoları böleriz ama Türkiye’yi böldürmeyiz. Yüzünüzü güldürüp hayatınız kolaylaştırmak için çalışıyoruz çalışmaya devam ediyoruz. Bolu tüneli 23 yılda yapıldı, bu tüneller 6 ayda yapıldı. AK Parti farkı bu. 6 ayda iki tane tünel. Bu eserlerin toplam maliyeti 212 milyon TL. Afyon’a ve sizlere hayırlı, uğurlu olsun. Afyon’da devam eden bir çok proje var ve inşallah kısa zaman içerisinde bu projeleri bitireceğiz. Yeter ki sizin yüzünüz gülmeye devam etsin, sizin bu heyecanınız böyle devam etsin” diye konuştu.

Kaynak: İHA