869 Yıl Önce Haçlılara Karşı Kazanılan Zafer Yağmur Altında Kutlandı

Denizli’nin Cankurtaran mevkisinde, 869 yıl önce gerçekleşen ve İkinci Haçlı seferine karşı kazanılan Kazıkbeli Zaferi, Denizli’de yağmur altında kutlandı.

869 Yıl Önce Haçlılara Karşı Kazanılan Zafer Yağmur Altında Kutlandı
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından "Tarihe Dokunmak, Kazıkbeli Anma Etkinlikleri" kapsamında, Haçlılara karşı kazanılan zafer için bir anma etkinliği düzenlendi.

İlk önce Kazıkbeli geçidinde bir araya gelen vatandaşlar burada saygı duruşuna durarak, İstiklal Marşı’nı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla gelen vatandaşlar yağmura aldırmadan, tarihi zaferi andı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Turgut Tok, günün anlam ve önemini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Türklerin Anadolu’ya yerleşmesinde iki tane zaferin çok önemli olduğunu belirten Tok, bunların ilkinin Miryakefalon ve ikincisinin Kazıkbeli Savaşı olduğunu söyledi.

Alman ve Fransız askerlerine karşı kazanılan çok önemli bir savaş olduğunu belirten Tok, Haçlı seferlerinin hiçbir zaman bitmediğini ve bitmeyeceğini söyledi.



Vatandaşlar, Honaz Dağı Milli Parkı sınırları içindeki Cankurtaran Kampı’nda düzenlenen etkinliklere katıldı.

Vatandaşlar dev keşkek, tarhana çorbası kazanları kurarak gelenlere ikram etti.

Etkinlik alanına gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kurulan çadırları gezip, ikramların tadına baktı. Mehter takımı mini bir konser verirken, Acıpayam Belediyesi Zeybek ekibi bir gösteri sergiledi.

Daha sonra kürsüye çıkarak vatandaşlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Şunu net olarak söylüyorum, ecdadımız her nereye gitmişse, oraya güzellik, medeniyet, huzur götürmüştür. Hiçbir zaman başımızı öne eğdirecek bir işin altına imza atmamıştır. Bizi onurlandıracak, gururlandıracak güzellikleri inşa etmiştir. Kazıkbeli Savaşı 1148 yılında burada, Cankurtaran bölgesinde gerçekleşmiştir. İkinci Haçlı ordusu hedeflerine doğru gitmeye çalıştığı sırada, ecdadımız tarafından hezimete ve bozguna uğratılmıştır. Haçlı seferleri bitmedi, devam ediyor ve devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA