112 Çalışanları Halı Sahadan Yardıma Koştu

İSTANBUL – Beyoğlu’nda, freni patladığı iddia edilen minibüs caddenin ortasındaki refüje çarptı. Kazada sürücü ile birlikte bir yolcusu yaralanırken, şoför mahalline sıkışan sürücüye ilk yardım, halı saha turnuvası yapan 112 Acil Servis ekiplerinden geldi.

112 Çalışanları Halı Sahadan Yardıma Koştu
Beyoğlu’nda yer alan İmrahor Caddesi üzerindeki Bayır Sokak’ta bulunan minibüsünü çalıştırdıktan dakikalar sonra, iddiaya göre freni patladığı için kontrolü kaybeden bir sürücü, caddeyi dik kesen sokaktan refüje daldı. Minibüsün refüje çıkıp yeşil alana saplandığı kazada, sürücü ve minibüste bulunan ikinci kişi de yaralanırken, sürücü şoför mahalline sıkıştı. Kazayı gören vatandaşlar itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerine ihbarda bulundu. Bu sırada kaza yerinin yakınında bulunan halı sahada turnuva yapan sağlık çalışanları, olayı duyar duymaz futbol maçını yarıda keserek, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri sürücüyü sıkıştığı yerden çıkarırken, yaralılar daha sonra olay yerine gelen ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yaralı babasının minibüsüne sahip çıktı

Orta refüjdeki yeşil alana saplanan minibüs, bulunduğu yerden çekici yardımıyla çıkarılırken, çekici sürücüsüne yardım eden bir çocuk dikkat çekti. Ellerine taktığı eldivenle minibüsü kurtarma çalışmalarına katılan İbrahim isimli çocuğun, kaza yapan sürücünün oğlu olduğu öğrenildi. Burnu kırılarak yaralanan babası hastanede tedavi edilirken, oğlu ise babasının minibüsüyle yakından ilgilendi.

“’Açılın, ben doktorum derler ya’, gerçekten de öyleydi”

Kaza yerine yakın bir yerde ikamet eden ve olay yerinde gördüklerini anlatan Muhammet Demiray isimli genç, “Freni patlamış diyorlar. Herkes panik oldu, bir sürü insan koştu yardıma. Halı sahadan gelenler oldu, onlar sağlık çalışanıymış. Hani ‘Açılın, ben doktorum derler ya’, gerçekten de öylelermiş” dedi.

Kaynak: İHA