Zeytinburnu'nda 14'Üncü Yöresel Günler Şöleni Başladı

Anadolu’nun tüm il, ilçe ve köyleri Zeytinburnu Belediyesi tarafından 14’üncüsü düzenlenen Yöresel Günler Şöleni’nde biraya geldi. Festivalin ilk gününde sahne alan Türk Halk Müziği’nin usta ismi Orhan Hakalmaz konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Zeytinburnu'nda 14'Üncü Yöresel Günler Şöleni Başladı
Anadolu’nun tüm il, ilçe ve köylerinin kültürel şöleni olan 14’üncü Zeytinburnu Yöresel Günler Şöleni görkemli bir açılışla başladı.

Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda başlayan şölene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Zeytinburnu ilçe teşkilatı temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yöresel günler kapsamında Konya pidesinden Bursa İskenderine, Çanakkale Ezine peynirinden Gaziantep cevizli lokumuna, Ordu fındığından Malatya kayısısına, Batman-Sason balından Edirne tava ciğerine, Erzincan otlu peynirinden Afyon sucuğuna, hamsi tavadan Rumeli böreğine kadar birbirinden lezzetli yöresel ürünler vatandaşın beğenisine sunuldu.

Yöresel lezzetlerin yanı sıra Anadolu ezgilerini taşıyan halk oyunları, yöresel müzikler, bölgesel kıyafetler de Zeytinburnularla buluştu. Yoğun katılımın olduğu yöresel lezzetin ilk gününde bazı vatandaşlar ilk kez tattıkları yemeklerin tadını çıkarırken bazıları da halk oyunlarına eşlik etti. Öte yandan açılış konserinde Türk Halk Müziği’nin usta seslerinden Orhan Hakalmaz sahne aldı. Festivale katılan vatandaşların her bir ağızdan söylediği ezgiler renkli görüntüler oluştururken, bazı müzikseverler bu anları cep telefonlarıyla kayıt altına almayı da ihmal etmedi.

“Alt kültürlerimiz tanınsın ve bilinsin”

Yöresel Günler Şöleni’nde konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Ülkemizin 81 vilayeti, Türk dünyası Türkistan ve Balkanlardan gelip buraya yerleşmiş olan kardeşlerimizi n geldikleri noktada annelerinin, babalarının ve doğdukları yerlerdeki doğal güzellikleri alt kültürlerimizi daha da tanınsın daha da bilinsin ve kaynaşmamıza vesile olsun diye başlattığımız etkinliklerin 14’üncüsüne kavuştuk. Ülkemizin yedi bölgesi Türk dünyasını temsilen Doğu Türkistanı ve o bölgedeki insanları ve dernekleri ayrıca batıyı yani balkanları temsilen oradan gelmiş olan kardeşlerimizin de katıldığı 9 bölge olarak her gün bir bölge olacak şekilde etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Zeytinburnu’nda 6 Ekim -15 Ekim tarihleri arasında yapılacak Anadolu’nun 81 ili Yöresel Günler Şöleni, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Marmara, Karadeniz, Türk Dünyası, Rumeli ve Balkan Bölgelerine ait tüm dernekleri de bir araya getirirken, Türk Halk Müziği’nin sevilen isimleri Mustafa Keser ve Hülya Polat da Yöresel Günler Şöleni’ne sevilen türküleriyle sahne alacak.
Kaynak: İHA