Turgut Erdem CHP'ye başkan adayı

CHP İlçe Kongresine sayılı günler kala Haymana İlçe Başkanlığı için adaylar ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan birisi de REİS lakabıyla tanınan Turgut Erdem.

Turgut Erdem CHP'ye başkan adayı
Haymana Belediyesinde uzun yıllar çalışan daha sonra ASKİ'ye geçerek burdan emekli olan ve çevresi tarafından Reis lakabıyla tanınan Turgut Erdem, CHP'ye yepyeni bir soluk, farklı bir anlayış ve mücadeleci kimliği kazandırmak için aday olduğunu açıkladı.

Erdem adaylığı ile ilgili şunları söyledi; “Öncelikle CHP'de parti içi demokrasi olmadığı ve yaşama geçmediğini düşünerek aday oldum. Benim hedefim, tüm bunları tekrar hayata geçirerek, partisine inanan, güvenen insanları tekrar partimiz çatısı altında bir araya getirmektedir. CHP Haymana'da günden güne erimekte ve küçülmektedir. Bundan yöneticiler ve perde arkasındakiler sorumludur. Küçük olsun, bizim olsun anlayışı partimizde de maalesef hakimdir. Amacım partimin ilkeleri doğrultusunda çalışmalar yapıp, ön rapor hazırlayıp ve eksiklikleri tespit ederek halka anlatabilmektir. CHP yıllardır bu tıkanıklığı aşamadı. Hala da yerinde saymaya, hatta daha da geriye gitmeye devam ediyor. CHP'nin halkla kopukluğunun bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir. Halka inmeli, bütünleşmeli, birlikte iktidara yürümelidir. Ben bu anlaşıyı savunuyorum. Bugün CHP'yi yine parti ideolojisine inanmayan, sınıfsal kimliği, mücadele geçmişi olmayan bir anlayışın yönettiğine inanıyorum. CHP barışçıl, bütün emekçileri, köylüleri, alınteriyle geçinenleri, yoksulları, çaresizleri kucaklayan anlayışa sahip olmazsa partinin ilçe düzeyinde büyümeyeceği, bir adım öne gitmeyeceği, şimdi içinde olduğu durumdan bellidir.

Ben ilçe başkanı olduğumda bütün kapıları halka, muhaliflere, akıl sahiplerine, ezilenlere sonuna kadar açacağım. Halkla iç içe bir yönetim anlayışını yaşama geçireceğim. Köy köy, kapı kapı gezerek halkın gerçek partisinin CHP olduğunu her platformda anlatacağım. Hem yerelde, hem de genelde CHP'nin sağlıklı, onurlu, mücadeleci bir yapıya kavuşmasını sağlayacak, tüm hastalıklarından arındıracağım. Bir an önce çalışmalara başlayarak, üye ve oy kazanma anlamında tutarlı, kapsamlı, yönetimle beraber, kol kola, omuz omuza çalışmalarda bulunacağım. Haymana'da her sokakta, kahvehanedeki hangi görüşte olursa olsun insanlara sorduğunuzda, bir numaları Atatürk devrimcisinin ve CHP'linin ben olduğumu söyleyeceklerdir. Liyakatımla, bilincim ve bilgimle bu görevi fazlasıyla hak ettiğime inanıyorum. Kazanamayacağım hiçbir yarışta yokum. Şimdiye kadar kaybetmedim, yine kaybetmeyeceğim. Halkın gerçek temsilcisi ve savaşçısı benim.

CHP İlçe Başkanlığı için %60'ı asker delegeden oluşan liste ile hiçbir mahallede parti tüzüğü gereği sandık kurulmadan, anti-demokratik, haksız rekabet koşullarında seçime gidilmektedir. Kendi içinde demokrasiyi yaşama geçiremeyen anlayış, demokrasinin katledilmesine de neden olmaktadır. Herkesi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”