Şırnaklı Vatandaştan Örnek Davranış

Şırnak'ta bir esnafın kaybettiği 850 lirayı bulan duyarlı vatandaş, parayı sahibine ulaştırmak için zabıtalara verdi.

Cizre Caddesi üzerinde 850 lira bulan duyarlı vatandaş, paraları alarak, Şırnak Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne giderek paraları yetkililere teslim etti.

Zabıta ekipleri paranın sahibine ulaşabilmek için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda paranın sahibine ulaşan ekipler, paranın ismini vermek istemeyen bir esnafa ait olduğunu ve parasını kaybettiğinde Şırnak Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne ilettiği öğrenildi.

Zabıta yetkilileri parasını kaybeden vatandaşa ulaşarak paranın kendilerinde olduğunu söyledi. Paranın miktarı ve nerede kaybettiğini teyit etmesi üzerine, bulunan 850 lira Zabıta Müdürü Yusuf Yalçın tarafından esnafa teslim edildi.

Kaybettiği parasının bulunup, kendisine teslim edilmesinden dolayı mutlu olan esnaf, önce parayı sokakta bulup teslim eden hayırsever vatandaşa ve parayı kendisine ulaştırmak için yoğun çaba gösteren Şırnak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür etti.

Yalçın, "Parayı bulan vatandaşımızı örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Bu tür durumlar Şırnak'ta sıkça yaşanmakta. Hala bu gibi hayırsever vatandaşların varlığı bizleri son derece mutlu ediyor ve geleceğe daha umutlu ve güvenle bakmamıza vesile oluyor." dedi.

Kaynak: AA