Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı Kültür Ve Sanat Evi Açıldı

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı Kültür ve Sanat Evi açıldı.

İstiklal Caddesi'ndeki Suriye Pasajı'nda hizmete giren vakfın açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Doğan, STK temsilcileri ve kültür sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yaşanılan coğrafyada ecdadın tüm dünyaya emsal olacak çok güzel bir düzen kurduğunu söyledi.

Demircan, "Memleketimizin her zaman birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Onun için de konuşmaya ve birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var. Beyoğlu da bu iş için en uygun yerdir. Dünyanın o kadar kıymetli coğrafyasında yaşıyoruz ki, coğrafyamız Doğu ile Batı arasında köprü vazifesi görüyor. Onun için ben Beyoğlu’nu, İstanbul’u ve Anadolu’yu büyük bir kervansaraya benzetiyorum. Bu nedenle binlerce yıldır herkes bu coğrafyaya sahip olmak istedi.'' diye konuştu.

Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Doğan ise iki kıtanın birleştiği, dört imparatorluğa başkentlik yapan bir yerde yaşadıklarını ifade ederek, ''Doğu ile Batı'nın, gelenek ile modernin kesişme noktası olan Beyoğlu’nda kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğumuz vakfımız faaliyetlerine başladı. Vakfımız bu 110 yıllık tarihi binada adına ve amacına uygun projeler gerçekleştirecek.'' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA