Milli Dalgıç Şahika Ercümen'den Antik Havuz Dalışı

Denizli’de, bu ilki düzenlenecek olan “Pamukkale Spor Oyunları” kapsamında, milli dalgıç Şahika Ercümen, Pamukkale’deki Antik Havuzda bir dalış gerçekleştirdi. Dalışın ardından spor oyunlarının tanıtım toplantısı düzenlendi.

Milli Dalgıç Şahika Ercümen'den Antik Havuz Dalışı
Denizli’de, Pamukkale Belediyesi tarafından bu ilki düzenlenecek olan ‘Pamukkale Spor Oyunları’nın tanıtımı antik havuzda gerçekleştirilen dalışla yapıldı. 27-29 günleri arasında yapılacak oyunların tanıtım toplantısı özel biri otel de gerçekleştirildi.

İlçe tanıtımına katkı sunması amaçlanan spor oyunlarına birçok ilden sporcunun katılması bekleniyor. Yaklaşık bin 500 sporcunun katılacağı ve yüzme, basketbol, karete, kikboks, dalış, yarı maraton, halk koşusunda, masa tenisi, okçuluk gibi sporların yer alacağı etkinlikler 3 gün sürecek.

Yapılan toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet İbanoğlu, Milli Dalgıç serbest dalış Dünya rekortmeni Şahika Ercümen, Eski Milli Basketbol Oyuncusu Ermal Kurtoğlu, Milli Boksör Adem Kılıçcı ve ulusal basının spor yazarları ile davetliler katıldı.

Dünya dalış şampiyonu milli sporcu Şahika Ercümen, lansman öncesi, Tarihi Kleopatra havuzunda bir dalış gerçekleştirerek, çocuklara nefes eğitimi verdi. Ercümen, daha sonra Türk Bayrağı alarak, gazetecilere poz verdi, çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi.

Lansman sonrasında gazetecilere açıklama yapan Milli Dalgıç Şahika Ercümen, “Bugün Pamukkale spor oyunları kapsamında açılış dalışı yaptım. Milattan önce, binlerce yıllık tarihe dalmak benim için, bu organizasyonun bir parçası olmak gurur verici, anlamlı. Derinlik çok fazla değildi, sığdı ama orada hissedilenler çok derindi. Ben Pamukkale’yi Travertenleriyle dünyada tanındığını biliyorum. Fakat buranın bu kültür yönünü, tarih yönünü ve spor etkinliklerini de bizim daha çok duyurmamız lazım. Önce ülkemize sonra tüm dünyaya tanıtmak için Pamukkale Belediyesi ile çalışmalar başladı.

Umarım bir katkımız olur, bir kişiye bile spor konusunda ilham olabiliyorsak bu bizim için başarıdır. İnşallah bu spor etkinliklerinin devamı gelir” diye konuştu.



“Uluslararası bir organizasyonun ilk temelini atıyoruz”

Daha sonra konuşan ve bölgeye olumlu katkı sağlamayı öncelikli hedef olarak belirlediklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “27-29 Ekim günleri arasında Cumhuriyet Bayramı ile birlikte yapacağımız büyük bir organizasyon. Yaklaşık bin 500 sporcunun katılması planlanıyor. 5 branşta yarışmalar olacak ve ödüllerimiz var. Buna ilaveten de, diğer branşlarda 9 tane etkinliğimiz var. Amaç burada, sporla beraber turizme dikkat çekmek. Sporda ise hem gençlere hitap etmek, hem de Pamukkale’nin hak ettiği değere ulaşmasını sağlamak. Bu yıl ilkini yaptık, ilerleyen yıllarda uluslar arası organizasyon yapmak için ilk temeli atıyoruz” dedi.



“Sporu, turizmi ve termal sağlık turizmini birleştirmek istiyoruz”

Ünlü davetlilerin olduğunu belirten Başkan Gürlesin, “İçeriği zengin ama aynı zamanda uluslararası boyutta bir organizasyonun startını verdik. Pamukkale’ye yakışan, içeriği zengin bu organizasyona halkımızı davet ediyorum. Dünya Şampiyonu Milli Dalgıcımız olan Şahika Ercümen, antik havuzda çocuklara bir nefes eğitimi verdi. Antik havuzda, Kleopatra havuzunda bunu yapması, hele hele dünya şampiyonu bir sporcunun bunu Türk Bayrağı ile yapması ayrı bir önemdir. Diyor ki, Pamukkale hem Türkiye’nin hem dünyanın özel bir değeri, spor oyunlarıyla turizme daha çok dikkat çekmek istiyoruz. Bu organizasyonla, sporu, turizmi ve termal sağlık turizmin birleştirilmesini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA