Malatya ESKKK Vatandaşlara Aşure İkram Etti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, muharrem ayı dolayısyla vatandaşalara aşure ikramından bulundu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinden (MESOB) yapılan açıklamaya göre, Malatya'da Küçük Sanayi Sitesi’nde Malatya ESKKK tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, etkinliğe katılanları işaret ederek, şunları kaydetti:

"Burayı görünce bir kez daha bu yaşadığımız günün, ortamın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yanı başımızda insanlar mezheplerinden dolayı bir birini keserken, kavga ederken, Anadolu, burada halen kardeşliğimizi muhafaza ediyoruz. Kardeşliğimizi, huzurumuzu, birliğimizi muhafaza etmemize katkısı olan herkese çok teşekkür ederiz. Bizi biz yapan, Malatya’yı Malatya yapan değerler bunlar. Bir birimizin inancından dolayı, mezhebinden dolayı sorgulamadan, siyasi görüşleri sorgulamadan aynı masalarda buluşabiliyoruz. Bunların daim olmasını diliyorum."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, bu toprakların birlik ve beraberlikle vatan yapıldığını aktararak, başka bir vatanın olmadığını vurguladı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, Anadolu coğrafyasının her zaman gönlünü mazlumdan yana tuttuğuna işaret ederek, bundan sonra da mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Malatya ESKKK Başkanı Evren, kentteki birlik ve beraberliğe katkı sunmak amacıyla aşure ikramında bulunduklarını belirterek, "Amacımız birlik ve beraberliğimize katkı sunmaktır. Sıkıntılar yaşıyoruz, ama bu sıkıntılarımızı birlik içinde hep birlikte çözeceğiz. Misafirlerimize, esnaf ve sanatkarlarımızla bir araya gelmenizden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, aşurenin birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu bu ülkede herkesin bir arada kardeşçe yaşadını anlatarak, "Nasıl ki aşure çorbası çok sayıda malzemenin bir araya gelmesiyle güzel bir tat ve lezzet veriyorsa, Türk milleti de işte böyledir." dedi.

Konuşmaların ardından bin kişiye aşure ikram edildi.

Kaynak: AA