Kıbrıslı Sanayiciler Başbakan Yardımcısı Akdağ'ı Ziyaret Etti

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) davetlisi olarak Ankara’da bulunan Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO)heyeti, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı ziyaret etti.

Kıbrıslı Sanayiciler Başbakan Yardımcısı Akdağ'ı Ziyaret Etti
Ankara’da bulunan KTSO heyeti, Başbakan Yardımcısı Akdağ’ı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Kıbrıslı sanayicilere, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ve Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. Kıbrıslı sanayiciler, KKTC’de organize sanayi bölgesi kurulması konusunda Başbakan Yardımcısı Akdağ’dan destek istediler.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaymak, ATO’nun davetlisi olarak geldikleri Ankara’da Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ni gezdiklerini ve çok etkilendiklerini, bir benzerinin KKTC’de kurulmasını arzu ettiklerini söyledi.

Kıbrıs heyeti, 2011’de başlayan ve iki kez yapılan Yatırım Danışma Konseyi toplantılarının yeniden başlatılması, KKTC’de teknopark ve kuluçka merkezi kurulması taleplerini de dile getirdiler.

Akdağ sanayi envanteri istedi

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Ankara Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın yöneticilerinden, KKTC için bir sanayi envanteri hazırlayarak, üzerinde yoğunlaşılması gereken sektörleri tespit etmelerini istedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, iki ay önce KTSO’nun davetlisi olarak KKTC’ye giderek temaslarda bulunduklarını belirterek, “Kıbrıslı kardeşlerimizin misafiri olduk. Bu güzel ilişkilerin devamını arzuluyoruz” dedi.

KKTC’nin haksız bir ambargo ile karşı karşıya bulunduğunu vurgulayan Baran, iki oda arasındaki iş birliği çalışmalarından söz etti. Baran, “Amacımız Kıbrıslı kardeşlerimize destek olmak. Gönül bağlarımızı ticari bağlarla kuvvetlendirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA