'International Challenges Yıllık Forumu' Yarın İstanbul'da Başlayacak

'Birleşmiş Milletler Barış Operasyonlarına Öncülük Etmek: Öncelikler ve Çözümler' temasıyla 810 Ekim'de düzenlenecek forum, barış koruma misyonlarında yöneticilik yapan profesyonellerin yanı sıra akademisyen, diplomat ve uzmanları bir araya getirecek.

Dışişleri Bakanlığı, "Birleşmiş Milletler Barış Operasyonlarına Öncülük Etmek: Öncelikler ve Çözümler" temasıyla düzenlenecek "International Challenges Yıllık Forumu"nun 8-10 Ekim tarihlerinde Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, SAM'ın üyesi olduğu "Challenges Forum" isimli uluslararası düşünce kuruluşları inisiyatifinin, 1996'dan bu yana özel olarak barış gücü operasyonlarının daha verimli yürütülebilmesine yönelik fikirler geliştiren bir gayriresmi danışma mekanizması işlev gördüğü belirtildi.

Açıklamada, bu yıl 8-10 Ekim tarihlerinde İstanbul Marmara Hotel’de SAM ev sahipliğinde "Birleşmiş Milletler Barış Operasyonlarına Öncülük Etmek: Öncelikler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilecek forumun barış koruma misyonlarında yöneticilik yapan profesyonellerin yanı sıra akademisyen, diplomat ve uzmanları bir araya getireceği kaydedildi.

Etkinliğin, barış koruma operasyonlarına ilişkin güncel sınamalar ile potansiyellerin ele alınması ve çözüm önerilerine ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasına imkan sağlayacağı vurgulanan açıklamada, forumun ayrıca Türkiye’nin uluslararası barışı koruma ve çatışmaların önlenmesi konularındaki görüşlerinin de akademik boyutuyla uluslararası kamuoyuyla paylaşılması için platform oluşturacağına dikkat çekildi.

Foruma, Türkiye ve yabancı ülkelerden resmi temsilci, akademisyen, politika yapıcı ve uzmanlar, düşünce kuruluşları ve güvenlik kurumları mensupları, bürokratlar ile diğer ilgililerin geniş katılımının beklendiği ifade edilen açıklamada, etkinlikteki oturumların basına kapalı olarak Chatham House kuralları dahilinde gerçekleştirileceği açıklandı.

Kaynak: AA