Gölcük'te Altyapı Çalışması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölcük ilçesi Yazlık ve Panayır mahalleleri arası beton yol yapıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin kent genelindeki yol yenileme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ekiplerce şehir merkezlerinde cadde ve sokakların yanı sıra köy yollarında da bakım onarım, yenileme çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda Gölcük ilçesi Yazlık ve Panayır mahalleleri arasındaki yolun beton yol haline getirildiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yazlık Mahallesi'nden Panayır Mahallesi'ne kadar uzanan 3 bin 100 metrelik yol, betonla kaplandı. Çalışmada 5 bin metreküp beton malzeme kullanıldı. Yol bölümünde 'V' kanal çalışması da gerçekleştirildi. Yolun gerekli bölümlerine oto korkuluklar yerleştirildi. Yol çizgi ve uyarı levhalarıyla araç trafiğine uygun hala getirildi. Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri hava şartlarının uygun olduğu bugünlerde köy yollarında yenileme uygulamaları yapıyor. Maliyeti ve dayanıklılığı daha iyi olduğu için köy yollarında beton yol uygulamaları tercih ediliyor. Beton yolun uygulanması da asfalta göre kolaylık sağlıyor."

Kaynak: AA