Elazığ'da, 'Cami, Şehir, Medeniyet' Konferansı

Elazığ’da, ’Cami, Şehir,Medeniyet’ konferansı düzenlendi.

Elazığ'da, 'Cami, Şehir, Medeniyet' Konferansı
1-7 Ekim Camii ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle il müftülüğü tarafından ‘Camii, şehir ve medeniyet’ konulu konferans programı gerçekleştirildi.

Cebir Karataş tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Cami, şehir ve medeniyet’ konulu sinevizyon gösterisi ile devam etti.

1-7 Ekim tarihleri arasında camiler ve din görevlileri haftası kutlandığını belirten İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “ Cami, şehir ve medeniyet ana başlığı altında çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Cami, bizim bulunduğumuz vatan üzerinde Müslümanların mührüdür. Camiler bir beldenin en güzide, saygın yerleridir. Camiler sadece 5 vakit namazın kılındığı yerler değil aksine aşhane, medrese, misafirhaneleriyle sosyal dokunun içerisine tamamen nüfuz etmiş yapılardır. Camilerimiz toplumumuzun ana mihveri ve en büyük müracaat yeridir. Din görevlisi arkadaşlarımız ise toplumumuzda hayatın başlangıcından sonuna kadar devamlı müracaat edilen kişilerdir” dedi.

Konuşmanın ardından program Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Yaran tarafından konferans verilmesi ile sona erdi.

Edibe Can Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve çok sayıda katıldı.

Kaynak: İHA