Dünya Lale Zirvesinden İBB'ye Sertifika Ve Ödül

tak.

Kanada'nın başkenti Ottawa'da düzenlenen "Dünya Lale Zirvesi"nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem ödül hem de sertifika ile döndü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan yazılı açıklamada, Dünya Lale Zirvesi’nin Başkanı Michel Gauthier'ın taktim ettiği sertifikayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal adına Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Selçuk Ünal'ın aldığı belirtildi.

Beşincisi 2013 yılında İstanbul'da düzenlenen ve bu yıl yedincisi 05 - 07 Ekim tarihleri arasında Kanada'nın başkenti Ottawa'da yapılan "Dünya Lale Zirvesi"nden İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem ödül hem de sertifika ile döndü.

Açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avusturalya, İngiltere, Belçika, Avusturya, Güney Kore, Çin, Özbekistan, Fransa ve Türkiye'den üreticiler ile şehir festivalleri temsilcilerinin katıldığı söylendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen "Dünya Lale Zirvesi"nin başkanı Michel Gauthier, Türk kültüründeki lale çiçeğinin önemini vurgu yaparak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin lale ile ilgili yaptığı çalışmalardan övgü ile bahsetti.

İstanbul şehir peyzajında da lalenin önemli bir yer tuttuğunu ifade eden başkan Gauthier, her yıl lale ve birbirinden değişik çiçeklerle donatılan Zeytinburnu'ndaki "Uluslararaası Dünya Barış Parkı" teşekkür ederek İBB Başkanı Mevlüt Uysal’a sertifika sunduğu, sertifikayı Başkan Uysal adına Türkiye'nin Kanada Büyükelçisi Selçuk Ünal'ın aldığı ifade edildi.

Dünya Lale Zirvesi’nde ayrıca “Görülmeye Değer En İyi 5 Lale” ‘Festival Ödülü’ de İstanbul Büyükşehir Belediyesine verildiği belirtildi.

Kaynak: AA