Dolandırıcılar Tutuklandı

Muğla’da iki yaşlı vatandaşı kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan iki kişi, yaşlı vatandaşların banka hesaplarından terör örgütü hesaplarına para akışı olduğunu belirterek yardımcı olmak istediklerini belirterek 61 bin TL dolandırdılar. Vatandaşların şikâyeti üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Dolandırıcılar Tutuklandı
Edinilen bilgiye göre, yaşlı vatandaşların ev ve cep telefonlarını arayan iki şüpheli, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttı. Şüpheliler A.D. ve Ö.K. isimli yaşlı vatandaşlara kendi banka hesaplarından terör örgütünün hesaplarına para akışı olduğunu ve bunu çözmek için operasyon yapılacağını, bunun için de para gerektiğini belirterek A.D.’den 25 bin lira nakit ve 25 bin liralık da ziynet eşyası aldı. Aynı yöntemle Ö.K. isimli vatandaştan da 21 bin TL aldılar. Vatandaşlar dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdular. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri dolandırılan iki vatandaşın aynı kişiler olabileceğini değerlendirerek çalışma başlattı. Muğla’daki tüm polis ve jandarma uygulama noktalarına şüpheliler ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Marmaris Çetibeli Jandarma Karakol ekiplerinin yol kontrolleri sırasında bir yolcu minibüsü içinde belirtilen eşgale uyan C.B. ve A.K. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şüphelilerin çekilen fotoğrafları dolandırılan vatandaşlara gösterildi. Vatandaşlar kendilerini dolandıran kişileri tespit etti. C.B. isimli şüphelinin üst aramasında 21 bin lira para çıktı. Yapılan sorgulamalarında A.D. isimli yaşlı vatandaştan aldıkları parayı ise bankadan üçüncü bir şahsa havale ettikleri, altınları ise kendilerine Muğla’ya dolandırıcılık için gönderen A. ve H. İsimli şahıslara verdikleri tespit edildi.

Muğla Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin tespitinin ardından Çetibeli Jandarma Karakol ekiplerinden şahısları teslim alarak adli makamlara sevk etti. C.B. ve A.K. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA