Deprem Konusu Eskişehir'de Ele Alınacak

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 2 yılda bir düzenlenen ulusal ve uluslararası düzeyde alanındaki önemli etkinliklerden birisi olan Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı 4. UDMSK, Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Deprem Konusu Eskişehir'de Ele Alınacak
İlki 2011 yılında ANKARA-ODTÜ’de düzenlenen Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji konferansının dördüncüsü; Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu ve Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney başkanlığında Eskişehir’de gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesinde gerçekleştirilecek konferans, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat ve Jeoloji Mühendisliği Bölümlerinin katkılarıyla 11 Ekim tarihinde başlayacak.

Önemli konular ele alınacak

Yer bilimciler ve inşaat mühendislerinin bir araya geldiği ve 300’ün üzerinde bildirinin sunulacağı konferansta ’Türkiye Ulusal Deprem Yönetmeliği, Türkiye Deprem Tehlike Haritası, Türkiye Ulusal Deprem Gözlem Ağındaki son gelişmeler, Türkiye’de Diri Fay ve Deprem Jeolojisi Araştırmaları, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Afet Yönetiminde Bilişim Sistemleri, depreme dayanıklı yapı tasarımı, Sismik İzolatörler, Afet Yönetimi, Çelik Yapılar, Tarihi Yapılar, Sismik Yalıtım ve Titreşim Kontrolü’ gibi önemli konular bilim insanları tarafından tartışılarak kamuoyunun bilgisine sunulacak. Genç araştırmacılara en iyi sözlü sunum ve poster sunum ödüllerinin de takdim edileceği konferans ile deprem konusunda araştırmalarını sürdüren yer bilimi ve inşaat alanında yüksek öğrenimine devam eden öğrencilerin teşvik edilmesi amaçlanıyor.
Kaynak: İHA