Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Kampındaki Telefon Trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kampında yoğun bir telefon trafiği yaşadı. Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile telefonda görüştü.

AK Parti’nin 26. Değerlendirme ve İstişare Toplantısı, NG Güral Otel’de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açış konuşması ile başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sabah saatlerinde yaptığı konuşma sonrası saat 13.30’a kadar ara verildi.

Öğleden sonra başlayan oturumda ekonomi politikalarına ilişkin bilgilendirmeler ve sunumlar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından partililerle paylaşıldı. Öğleden sonra ise güvenlik ve dış politika sunumu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yapıldı.

Erdoğan’ın kamptaki telefon trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kampında önemli bir telefon trafiği yaşadı. Erdoğan, ilk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede ikili ilişkileri geliştirmenin yanı sıra başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgedeki son gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunuldu. İki liderin gerek Irak’ın, gerekse Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemini vurguladıkları kaydedildi.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitaroviç ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede ikili ilişkiler ele alındı. İki liderin Türkiye ve Hırvatistan arasındaki iyi ilişkiler ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladıkları belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüştüğü bir diğer isim Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin yanı sıra bölgesel konuları da ele aldılar. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ekim sonunda Azerbaycan’a yapmayı planladığı ziyarete de değinildi.
Kaynak: İHA