Başkan Piriştina, Buca'nın Din Temsilcileriyle Buluştu

Buca Belediyesi Buca’nın din temsilcilerini ortak sofrada ağırladı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda Buca’da görev yapan tüm din görevlileriyle kahvaltıda bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, dostluk, kardeşlik ve hoşgörünün en güzel örneğini ortak sofrada buluşarak verdiklerini söyledi. Kahvaltı, Muharrem ayı dolayısıyla pişirilen aşure ikramıyla renklendi.

Başkan Piriştina, Buca'nın Din Temsilcileriyle Buluştu
Dinlerin kardeşliği Buca’da kurulan sofrada buluştu. Buca Belediyesi Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Buca’da görev yapan din görevlileriyle Pembe Köşk’te kahvaltı düzenledi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Başkanı Hüseyin Akçay, Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik ve din görevlilerinin katıldığı kahvaltı dostluğun ve kardeşliğin ortak sofrası oldu.

Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül, tüm inançların temsilcilerini bir araya getirmesi ve Buca’daki 80 caminin bakım ve tadilatını gerçekleştirmesi dolayısıyla Başkan Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

“Siyasetçilerden daha etkili”

Buca Cemevi Başkanı Hüseyin Akçay yaptığı konuşmada, Muharrem ayında tüm inanç çevreleriyle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken, Buca Baptist Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, Türkiye’nin tüm dünyaya dostluk ve dini özgürlük mesajı verdiğini söyledi.

Avrupa’nın birçok yerinde camilerin kundaklandığını söyleyen Çevik, “Biz burada camilerimiz, kiliselerimiz ve cem evlerimizle huzur içerisinde, özgürce ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Bu da Türkiye’nin vermiş olduğu ve İslam dünyasının, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dünyaya mesajıdır” diye konuştu.

Tüm inançların temsilcisi kanaat önderleriyle bir masa etrafında sevgi, hoşgörü ve barış içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, din görevlilerinin toplumu yönlendirmede siyasetçilerden daha etkili olduğunu belirtti.

Başkan Piriştina, ”Ülkemiz böylesi hassas dönemlerden geçerken toplumun barışı, huzuru ve birlikteliği için sizlerin telkin ve yönlendirmeleri çok kıymetli. Çünkü toplumun ve genç nesillerin doğru yönlendirilmesi gerekiyor. Size çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Kahvaltının ardından Muharrem ayı dolayısıyla yapılan aşure tüm din görevlilerince ortak masada kaşıklandı.
Kaynak: İHA