Alanya'da Bin 500 Kişilik Aşevi Hizmete Girdi

Açılışa telefonla bağlanan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Yeni açılan aşevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, hemşehrilerimize ve misafirlere güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum'.

Antalya Büyükşehir Belediyesince Alanya ilçesinde yaptırılan bin 500 kişi kapasiteli aşevinin açılışı gereçekleştirildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tosmur Mahallesi'ndeki aşevinin açılışında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i arayarak, katılımcılara telefondan seslendi.

AK Parti'nin kampında olduğu için açılışa katılamadığını ifade eden Çavuşoğlu, Türel'e Alanya'ya yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Alanya'ya yönelik hizmetlerin kalitesinin arttığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte hastane etrafında yapacağı konukevi de sadece bölgemizde değil diğer şehirlerden gelen hastaların yakınlarına da hizmet edecektir. Daha sonraki bazı yatırımların temel atma törenlerine inşallah birlikte katılacağız. Yeni açılan aşevinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, hemşerilerimize ve misafirlere güzel hizmetler yapmasını temenni ediyorum. Sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Alanya'yı ve hemşerilerimi özledim. En kısa sürede geleceğim." ifadelerini kullandı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise belediyecilik anlayışının artık alt ve üst yapıdan ibaret olmadığını söyledi. Gelinen noktada sosyal belediyecilik yönünün öne çıkmaya başladığını aktaran Karaloğlu, "Toplumda yardıma ihtiyacı olanlar için yapılan her türlü sosyal projeye artık destek veriliyor. Burada belediyelerimizin çok önemli projeleri var. İşte onlardan biri de Alanya Aşevi. Antalya'yı daha ileriye taşımak için el birliğiyle, samimiyetle çaba gösteriyoruz. Şundan emin olun, Antalya iyi yolda. Yarını bugünden daha iyi olacak. Kimsenin şüphesi olmasın."diye konuştu.

Başkan Türel ise konuşmasına Alanya'yı dünyanın incisine benzeterek başladı. Alanya'nın dünyanın gözbebeği olduğuna işaret eden Türel, ilçenin önemli alt ve üstyapı hizmetlerine tanıklık ettiğini kaydetti.

Alanya'da 150 eve her gün sıcak yemek gönderildiğini anlatan Türel, yeni aşeviyle bu rakamın 800'e ulaşacağını bildirdi.

Aşevinden Gazipaşa'daki ihtiyacı olan ailelere de yemek göndereceklerinin altını çizen Türel, şöyle konuştu:

"Antalya'nın tamamında 10 bin 662 aileye sosyal kart desteği veriyoruz. Bu vatandaşlarımız temel ihtiyaçlarını bu kartla karşılıyorlar. Alanya'da ise bu sayı bin kişi. 934 çocuğa da eğitim desteği veriyoruz. Bunun dışında sosyal belediyecilik anlayışını göstermeye çalışıyoruz. Bunlar güçlü devlet ve sosyal belediye olmanın gereğidir."

Konuşmaların ardından bin 500 kişilik Alanya Aşevi'nin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA