Ağrı'da Kömür Hareketliliği Yaşanıyor

Ağrı’da son günlerde havaların soğumasıyla birlikte kömür satışlarında hareketlilik yaşanıyor.

Ağrı'da Kömür Hareketliliği Yaşanıyor
Ağrı’da kışın habercisi olan Ağrı Dağı ve Kösedağ’a geçtiğimiz günlerde yılın il karının yağmasının ardından vatandaşlarda kış hazırlıklarına başladı.

Vatandaşlar kent merkezinde bulunan kömürcülere uğrayarak sıkı pazarlıklar sonrasında satın aldıkları kömürleri yakacak için evlerine götürüyorlar. Kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte kömür fiyatlarının yükseleceğini düşünen vatandaşlar daha ucuza kömür almak için kömürcülere akın ederken, kömüre talebin oldukça fazla olması nedeniyle esnaflarında yüzü gülüyor. Soba kömürünün tonu 870, kalorifer kömürü ise 970 liradan alıcı bekliyor.

Gazi Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlardan Barış Armağan adlı vatandaş, havaların bu kadar soğuk olacağını beklemediklerini söyledi.

Kömür almak için sonbaharı beklediklerini ancak soğuk havaların bir anda bastırdığını belirten Armağan, “Biz vatandaşlar olarak havaların bu kadar erken soğuyacağını beklemiyorduk. Geçen yıl Kasım ayında havalar soğudu, ondan önceki yıl ise Aralık ayında kış geldi. Bu yıl maalesef hazırlıksız yakalandık. Kömür fiyatları da geçen yıla göre oldukça pahalı, zaten maddi durumumuz ortada. Kış mevsimi burada 6 ay sürüyor. Havalar ne kadar çok soğuk oluyorsa o kadar çok kömür yakmak zorunda kalıyoruz. İnşallah bu sene kış geçen seneki gibi soğuk olmaz. Biz yinede tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA