Adıyaman Belediyesi 2 Bin 500 Kişiye Aşure Dağıttı

Muharrem Ayı dolayısıyla aşure programı düzenlenen Adıyaman Belediyesi, il protokolünün de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 2 bin 500 kişiye aşure dağıttı.

Adıyaman Belediyesi 2 Bin 500 Kişiye Aşure Dağıttı
Adıyaman Belediyesi, Muharrem Ayı dolayısıyla aşure programı düzenledi.

Demokrasi Parkında gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı F.Hüsrev Kutlu, “Yine bir Hicri Yılbaşını idrak ettik ve Hicri Yılbaşından sonra ilk ay olan Muharrem ayı içerisindeyiz. Bizim için bu ay Peygamber Efendimizin ciğer paresinin, makam için iktidar için hunharca katledildiği bir aydır. Bu günde hala makam mevki ve iktidar için kardeşini akrabasını yok etmeye çalışan insanlar görüyoruz. Mal mülk sevdası için birbirlerine zarar verenleri görüyoruz biz eğer o gün Hz. Hüseyin Efendimizin yanında olacaksak bu günde Hak’kın yanında olmamız lazım. Hakikatin yanında olmamız lazım ve onların inadına birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Bizimde tıpkı bir aşure gibi hangi fikirde olursak olalım, hangi yapıda olursak olalım aşüre kazanındaki aşüre gibi birlikte olmamız lazım. Bu sebeple biz nifaka,teröre ve her türlü ayrışmaya karşı aşüreyi birlik ve beraberliğin sembolü olarak görüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Alevi Kanaat Önderi Mahmut Dolaş’ın yaptığı dua sonrasında aşure dağıtımına geçildi. Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı F.Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, İl Müftüsü M. Ali Öztürkcü,Süryani Kadim Metropoliti Melki Ürek, siyasi parti temsilcileri, Alevi kanaat önderleri, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda 2 bin 500 kişilik aşure dağıtıldı.
Kaynak: İHA