TSK Açıklaması 'Son Bir Hafta İçerisinde 68 Terörist Etkisiz Hale Getirildi'

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yurt içinde icra edilen terörle mücadele operasyonlarında son bir hafta içerisinde 68 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TSK’dan, son bir hafta içerisinde yurt içinde icra edilen terörle mücadele operasyonlarına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada "Şırnak Beytüşşebap İncebel-Kato Dağları, Cizre ve Silopi, Hakkari Yüksekova Alandüz- İkiyakalar, Siirt Baykan, Eruh ve Diyarbakır Lice, Hani bölgelerinde orta çaplı operasyonlar icra edildi. İcra edilen operasyonlarda, 68 terörist etkisiz hale getirildi, 63 adet piyade tüfeği, 1 adet doçka uçaksavar makinalı tüfek, 2 adet makinalı tüfek, 1 adet keskin nişancı tüfeği, 3 adet roketatar, 2 adet makinalı tabanca ve 6 adet tabanca olmak üzere toplam 78 silah, 55 adet el bombası, 7 adet mayın, 3 bin 719 adet hafif silah mühimmatı, 238 adet uçaksavar mühimmatı, 1 adet 81 mm havan mühimmatı, 26 adet RPG-7 roketatar roketi, 45 adet şarjör, 238 kilogram amonyum nitrat, 400 gram tahrip kalıbı, 2 adet el dürbünü, 5 adet telsiz ve 79 adet tüp ele geçirildi. 22 adet EYP tespit edilerek imha edildi, teröristler tarafından kullanılan 62 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirildi" denildi.

Bölücü terör örgütünün en önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 301 bin 121 paket kaçak sigara ve 100 litre akaryakıt ele geçirildiği bildirildi.

Etkili hudut güvenliği ve hizmetleri kapsamında icra edilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 15 bin 571 kişinin yakalandığı kaydedildi. Operasyonlarda 13 askerin şehit olduğu, 23 askerin ise yaralandığı açıklandı.

"Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı"

Suriye’nin kuzeyinde icra edilen harekata ilişkin yapılan açıklama ise şöyle:

"Hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kimselerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak ve sivilleri korumak, yaşanan terör olaylarından zarar görmesini engellemek maksadıyla icra edilmekte olan harekatta, TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) yoğun ve kararlı mücadelesiyle Azaz-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındı. Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama temizleme çalışmaları sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin’den doğuya, Münbiç’ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir. Bu kapsamda özellikle Azez-Mare ve zaman zaman da Münbiç bölgesinden yapılan taciz ve saldırılara misli ile mukabelede bulunulmaktadır. Bölgede yürütülen normalleşme çalışmalarına katkı sağlanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, asil milletimizin ve devletimizin sağladığı imkanlarla milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta PKK/PYD/YPG, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır"
Kaynak: İHA