TOKİ Konutlarında Kura Heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği İlkadım Kıran Mahallesi 1’inci Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin konut alma hakkı ve konut belirleme kuraları çekildi.

TOKİ Konutlarında Kura Heyecanı
Toplam 913 konutun olduğu 1’inci etapta 509 hak sahibinin kura çekimi Büyükşehir Belediye Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çekiliş, Samsun 4’üncü Noter huzurunda yapıldı.

“2023 yılı hedefimiz 1 milyon 200 bin konut”

Çekilişten önce bir konuşma yapan TOKİ Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Birol Konyalıoğlu, "Kıran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne 2010 yılında başladık. Buradaki proje klasik projelerin dışında yeni bir bakış açısıyla hazırlandı. Sizlerin desteği olmasa bu projenin hayata geçirilemezdi. Bu bölge Bakanlar Kurulu kararı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi müracaatı sonrasında kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. TOKİ olarak 2004’ten bu güne kadar hız verdik. Devlet büyüklerimizin talimatlarıyla bu güne kadar geldik. TOKİ bugüne kadar yaklaşık 805 bin inşa etmiş ve hayata geçirmiştir. Hükümetimizin bundan sonra bize yüklediği görevler çerçevesinde 2023 yılı hedefimiz 1 milyon 200 bin konuta ulaşmaktır" dedi.

Birol Konyalıoğlu’nun konuşmasının ardından kura çekimi gerçekleştirildi.

Kura törenine; Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA