Tokat'ta Erler Yemin Etti

Tokat’ta 48. Piyade Eğitim Alayı’nda vatani görevlerini yapan erler düzenlenen törenle yemin etti.

Tokat'ta  Erler Yemin Etti
Gazi Osman Paşa Kışlasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Tokat Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu,Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Erol Can ile birlikte, askeri ve devlet erkanının yanı sıra yemin eden askerlerin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

48. Piyade Eğitim Alayı’nın tarihçesinin okunması sonrasında ant içme töreni için Alay Sancağı yerini aldı. Törende, Mehmetçik Yaş Kütüğüne plaket çakımı toplamda bin 841 kişiden oluşan 1997/3 tertip 2’inci kademe erler arasında alaya ilk katılan Piyade Er Sait Ülker tarafından yapıldı. Alaya ilk katılan Piyade Er Sait Ülker ile birlikte, aynı kışlada daha önce askerlik yapan babalara, dedelere ve onların alaya yeni katılan çocuklarına şükran plaketleri takdim edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ev sahibi olarak gerçekleştiren yapan Tokat Garnizon Komutanı ve 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, askerlerin ailelerinin haklı gurur yaşadığı bir gün olduğunu ifade etti.

Ailelerin çocuklarıyla unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini belirten Biçeroğlu, askerlerin ettikleri yemine bağlı kalacaklarına inandıklarını söyledi.

Konuşmasına askerlere hitap eden Aybay Biçeroğlu: "Türk Askeri olmak, Mehmetçik olmak bir onurdur. Askerlik göreviniz, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız manevi bir mirastır. Artık kutsal görev sırası sizde. Silahlı kuvvetlerimizin en genç Mehmetçikleri olarak sizlere güveniyor ve iyi birer asker olacağınıza yürekten inanıyorum" dedi.

Sancağın selamlanması ve yürüyüş ile son bulan tören sonrasında duygulu anlar da yaşandı. Gözyaşlarına hakim olamayan Satı Kıvanç isimli asker annesi, Allah’ın tüm annelere bu anı nasip etmesini diledi. Tören boyunca her iki elindeki Türk Bayrakları ile askerleri selamlayan Nurşen Doğan isimli bir başka asker yakını ise hissettiği duyguların çok güzel olduğunu ve Allah’ın herkese bu duyguyu nasip etmesini diledi. Doğan: "2 tane de benim vardı, şimdi yeğenimi de gördüm. Bundan güzel daha hiçbir şey olamaz. Her şey vatan için" dedi.

Kaynak: İHA