TİKA'dan Azerbaycanlı Gençlerin Spora Teşvik Edilmesine Destek

Başkanlık, Bakü yakınlarındaki Aşağı Güzdek kasabasında yaşayan gençler için halı saha hizmete açtı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün Abşeron vilayeti Aşağı Güzdek kasabasındaki Güzdek Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin ve Aşağı Güzdek'te yaşayan gençlerin kullanması amacıyla halı saha inşa etti.

Halı sahanın açılışına, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Abşeron Valiliği yetkilileri, Türk iş adamları ve kasaba halkı katıldı.

Büyükelçi Özoral, Türkiye olarak Azerbaycan'ın gelişmesini görmekten her zaman mutluluk duyduklarını ifade etti.

Özoral, "Türkiye ile Azerbaycan iki devlet, bir millettir. Türkiye'nin gücü Azerbaycan'ın, Azerbaycan'ın gücü ise Türkiye'nin gücüdür. Birlikte her zaman daha güçlü ve daha ilerde olacağız." dedi.

TİKA Bakü Program Koordinatörü Adem Urfa da Azerbaycanlı gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasına, ülkenin geleceğinin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesine katkı sağlayacak eğitim, spor ve kültür faaliyetlerini bundan sonra da sürdüreceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardınan Özoral, halı sahanın açılışını gerçekleştirdi.

TİKA Bakü Program Koordinatörlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre halı saha, Güzdek Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan ve Aşağı Güzdek'te yaşayan gençler tarafından ücretsiz kullanılacak.
Kaynak: AA