SASKİ Gençleri Geleceğe Hazırlıyor

Öğrenciler SASKİ tarafından gerçekleştirilen staj programları ve eğitimler ile geleceğe hazırlanıyor. İŞKUR işbirliği ile düzenlenen ‘İşbaşı Eğitim Programı’ ile gençler, kendi alanlarına yönelik iş fırsatları konusunda tecrübe kazanıyor.

SASKİ Gençleri Geleceğe Hazırlıyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliği ile kurum bünyesinde staj yapan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen ‘İşbaşı Eğitim Programı’ ile gençlerin iş tecrübeleri arttırılıyor. SASKİ’de staj gören öğrenciler, İŞKUR iş ve meslek danışmanlarının katıldığı program ile ‘Girişimcilik Eğitimi’ aldı.

SASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “SASKİ tarafından İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Girişimcilik Eğitimleri’ ile bünyemizde staj yapan öğrenciler kendi alanlarına yönelik iş fırsatları, sektörlere göre özgeçmiş hazırlama teknikleri, mülakat teknikleri gibi birçok konuda bilgilendirildiler. Eğitimler ile gençlerin çalışma hayatına atılma sürecinde karşılaşabilecekleri işverenler ve işveren beklentileri ile bunların nasıl karşılanabileceğine yönelik fikir ve tecrübe sahibi olması amaçlanıyor. SASKİ olarak staj programları ve eğitimler ile iş hayatına atılacak gençleri geleceğe hazırlıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA