Şanlıurfa'da 'İlk Aşım Anne Sütü Olsun' Programı

ŞANLIURFA – Eyyübiye’de organize edilen “İlk Aşım Anne Sütü Olsun” programına kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa'da 'İlk Aşım Anne Sütü Olsun' Programı
Emzirme Haftası kapsamında Eyyübiye Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü kadınlara yönelik bir program düzenledi.

"İlk Aşım Anne Sütü Olsun” adlı programda anne sütünün önemine vurgu yapıldı. Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Burcu Kara, Dr. Fatma Özge, hemşireler Sema Gezer Meral, Fulya Müge Özkan ile çok sayıda kadın katıldı.

Programda konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, “Hepiniz Eyyübiye Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen programımıza hoş geldiniz. Başkanımız Mehmet Ekinci’nin kadın ve çocukları ne kadar önemsediğini tüm kamuoyu bilmektedir. Bizler kadın ve çocuklara gerekli hassasiyeti göstererek onlara yönelik her türlü etkinliğin içinde oluyor ve bu etkinliklere destek veriyoruz. Daha önce de kanserde erken teşhisin önemini anlatan bilgilendirme seminerinde kadınlarımızla birlikte olmuştuk. Bugün de anne sütü ile alakalı programda yine sizlerle birlikteyiz. Günümüzde birçok bebek maması markasının varlığından medya aracılığıyla haberdar oluyoruz. Bunlar biz kadınlara ilk etapta kullanım konusunda çok rahat gelebiliyor, ama çocuğumuzun sağlığını düşünüyorsak, çocuğumuzun en steril şekilde beslenmesini istiyorsak anne sütünü vermemiz gerekiyor. Daha steril ve sağlıklı olan anne sütüne yönelmemiz gerekiyor. Mama kullanan anneler, çocuklarında alerji meydana geldiğini daha sonradan fark ediyor. Tüm bunları yaşamaktansa daha sağlıklı olan anne sütünü vermemiz daha iyi olacak. Hayatımızda nerede doğal şeyler varsa onlara yönelmemiz gerekiyor. Özellikle çocuklarımızı da hazır tüketim ürünleri konusunda uyaralım. Onların hazır tüketim yerine daha doğal ürünler kullanmaları hususunda özendirici olalım“dedi.

Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Burcu Kara ise konuşmasında,”Malumunuz 1 ile 7 Ekim tarihleri arası anne sütüne teşvik ve emzirme haftasıdır. Bu vesileyle herkesin anneliğini, gebeliğini ve emzirme haftasını kutluyorum. Anne sütü çocukların hastalıklardan korunduğu en önemli daldır. Bu nedenle bizler için önemli bir mirastır. Bu yüzden anne sütünü teşvik etmek ve bunu sağlamak her bireyin görevi olmalıdır. Anne sütü her doğan bebek için, onun sağlıklı gelişmesi için son derece önemlidir. İçeriklerinden, zenginliklerinden ve besin değerlerinden dolayı anne sütü çok önemlidir" diye konuştu.

Program sonrası kadınlara çeşitli hediyeler ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
Kaynak: İHA