Muş'ta Özel Hastaneden Vatandaşa Ücretsiz Sağlık Hizmeti

Muş’ta faaliyet yürüten özel bir hastane, sosyal sorumluluk projesi kapsamında vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmetinde bulundu.

Muş'ta Özel Hastaneden Vatandaşa Ücretsiz Sağlık Hizmeti
Kentte bir kermese katılarak sağlık standı kuran özel bir hastane, vatandaşlara ücretsiz olarak şeker, tansiyon ölçümü yapıp sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Vatandaşlarla yakından ilgilenen Başhemşire Figen Can ve sağlık personelleri, şeker ve tansiyon hakkında vatandaşların almaları gereken önlemler hakkında önerilerde bulundular. Burada sunulan hizmet hakkında İHA muhabirine bilgi veren Hastane Başhekimi Dr. Burcu Özçelik, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu tür faaliyetlerde bulunmak istediklerini söyledi.



Aktif olarak vatandaşları sağlık hizmetlerinden faydalandırmak istediklerini ifade eden Dr. Özçelik, “Bunlardan biri de; bütün sivil toplum kuruluşlarından bizimle iş birliği içerisinde çalışmak isteyenlere destek çıkmak öncelikle. Muş Lale Der ile birlikte de bugün ki kermese iştirak ettik. Burada asıl amacımız halkı sağlık konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek, doğru yönlendirmek ve bilgilendirmek. Bunun haricinde de standımızda tansiyon ölçümü, kan şekeri ölçümü ve genel sağlık bilgilendirmesi yapıyoruz. Muş’ta sağlık hizmeti alanında hastanenin katkılarını paylaşıyoruz. Hastanemizin yüzü gerçekten değişti. Hastanemiz cihaz anlamında, donanım anlamında, tefrişat anlamında ve hekim kadrosu anlamında değişim gösterdi. Bu konuda neler yapabildiğimizi anlatmak istiyoruz insanlara. Bu tarz sivil toplum kuruluşlarının da her türlü organizasyonunda da bulunabilirsek sağlık hizmetlerini daha iyi yaygınlaştırabiliriz. Bu stantları daha öncede kurduk. Bir şekilde halka açılmak gerek. Halkın sağlık sektöründen faydalanması hasta olduğunda hastaneye, sağlık ocağına başvurma şeklinde. Bizim burada hedeflediğimiz amaç sadece hasta olduğunda bu hizmetten faydalanmaları değil, koruyucu sağlık hizmetlerine de destek olmak. Bununla ilgili birçok projemiz bulunuyor ilerleyen günlerde bunları da hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA